Έρχονται οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες για τη χρήση αιγιαλού
Φέτος αρχίζουν τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου
Με ηλεκτρονικές δημοπρασίες παραχωρεί το υπουργείο Οικονομικών τη χρήση αιγιαλού και παραλίας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, στις 16 Απριλίου ξεκινά το πρόγραμμα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας. Είναι η δεύτερη χρονιά που εφαρμόζεται αυτή η διαδικασία μετά την περυσινή ιδιαίτερα επιτυχημένη πιλοτική δοκιμή μέσω της οποίας παραχωρήθηκε η χρήση για 61 παραλίες.
Επί της ουσίας παραχωρεί ακτές οι οποίες θα εξυπηρετούν τους λουόμενους με αναψυκτήρια και ξαπλώστρες.
Το υπουργείο μέσω των ποιοτικά αναβαθμισμένων υπηρεσιών του αλλά και την απλούστευση του συνόλου της διαδικασίας προσδοκά τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή από ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση των εσόδων από πλευράς του Δημοσίου αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των λουόμενων και του κοινού που επισκέπτεται τις παραλίες της χώρας.
Οι τιμές κλεισίματος ήταν κατά μέσο όρο 50,3% υψηλότερες σε σχέση με τις τιμές εκκίνησης.
Στόχος για το 2018 είναι η οργάνωση και διεξαγωγή μεγαλύτερου αριθμού ηλεκτρονικών δημοπρασιών σε σχέση με πέρυσι, με απώτερο σκοπό την πλήρη καθιέρωση του θεσμού τα επόμενα χρόνια. Η ηλεκτρονική διαδικασία, όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, χαρακτηρίζεται από πλήρη διαφάνεια και διενεργείται από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.
- ΕΛΑΣ: Ο Αδωνισμός, είναι η πολιτική φιλοσοφία Μητσοτάκη και το τελευταίο καταφύγιό του
- Παναγιώτης Νέστορας: «Το μόνο που έχω να ρωτήσω είναι γιατί τόσο μίσος, ποιοι είναι πίσω από τους εκτελεστές»
- Επίδειξη μίσους στη Βόρεια Ιρλανδία: Ομοίωμα τζαμιού πυρπολήθηκε έξω από το Μπέλφαστ
- H OpenAI απαντά στην Anthropic με νέο πολυεργαλείο για επιχειρήσεις
- Κωνσταντίνος Αργυρός – Οι «Καμπάνες» του, γίνονται το πρώτο ελληνόφωνο άλμπουμ στα Billboard
- Προοπτική για κοινωνικές κατοικίες ιατρών στην Κάρπαθο
- Τραγωδία στη Γαλλία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ: 17χρονη έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από φορτηγό (vids)
- Σισμανόγλειο: Στον εισαγγελέα ο 76χρονος που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























![Έτοιμο φαγητό: Στροφή των Ελλήνων λόγω έλλειψης χρόνου [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/rowan-freeman-clYlmCaQbzY-unsplash-1200x855-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442