Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Βελτίωση» και όχι κατάργηση της συμφωνίας με το Ιράν, ζητά ο Πομπέο

«Βελτίωση» και όχι κατάργηση της συμφωνίας με το Ιράν, ζητά ο Πομπέο

«Θέλω να βελτιώσω αυτή τη συμφωνία, αυτός είναι ο στόχος» που έχει θέσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τόνισε στην ακρόαση του ενώπιον των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας για την έγκριση του διορισμού του στη θέση του Ρεξ Τίλερσον

Την επιθυμία του να «βελτιωθεί» η συμφωνία για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, εξέφρασε ο επερχόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ο οποίος ωστόσο δεν αναφέρθηκε στην επαναλαμβανόμενη απειλή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία.

«Θέλω να βελτιώσω αυτή τη συμφωνία, αυτός είναι ο στόχος» που έχει θέσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τόνισε στην ακρόαση του ενώπιον των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας για την έγκριση του διορισμού του στη θέση του Ρεξ Τίλερσον.

O Τραμπ, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τη συμφωνία που συνήφθη το 2015 από την Ισλαμική Δημοκρατία και την Ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) τη «χειρότερη» που έχουν ποτέ διαπραγματευτεί οι ΗΠΑ, έχει δώσει περιθώριο ως τις 12 Μαΐου στους ευρωπαίους εταίρους του να σκληρύνουν κάποιους από τους όρους της συμφωνίας.

Σε διαφορετική περίπτωση έχει απειλήσει ότι θα «τη σκίσει» και θα επαναφέρει σε ισχύ τις αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν, που έχουν αρθεί βάσει αυτής.

Ο νυν διευθυντής της CIA Πομπέο, και αυτός έντονος επικριτής της συμφωνίας, αρνήθηκε ενώπιον των γερουσιαστών να πει κατά πόσον θα συνηγορήσει στην απόσυρση των ΗΠΑ από αυτή, αν οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους αποτύχουν.

«Δεν μπορούμε να απαντήσουμε ναι ή όχι, δεν είμαστε ακόμα εκεί» τόνισε.

«Αν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα βελτίωσης, θα συστήσω στον πρόεδρο να κάνουμε ό,τι μπορούμε με τους συμμάχους μας για να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, μια καλύτερη συμφωνία. Ακόμη και μετά τις 12 Μαΐου εξακολουθεί να υπάρχει πολύ διπλωματική προσπάθεια που πρέπει να γίνει» τόνισε.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024