Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έφτασε στην Ελλάδα η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού

Έφτασε στην Ελλάδα η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού

Οι "Ερυθρόλευκες" έριξαν στο... καναβάτσο την Μπούρσα με 3-1 σετ και κατέκτησαν το Challenge Cup

Μετά τον θρίαμβο στην Προύσα και την κατάκτηση του Challenge Cup με 3-1 σετ επί της Μπούρσα, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού επέστρεψε σήμερα (12/4) το πρωί στην Ελλάδα.

Οι «Ερυθρόλευκες» έφεραν… τούμπα την εις βάρος τους κατάσταση, ανατρέποντας την ήττα με 2-3 στο «Μελίνα Μερκούρη».

Στα του αγώνα, στις δηλώσεις πρωτοστάτησε η αρχηγός και MVP του Ολυμπιακού, Στέλλα Χριστοδούλου: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες για τη σημερινή νίκη. Είναι μια επιτυχία που έρχεται μέσα από πολύ σκληρή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια. Όταν υπάρχει τόσο καλή οργάνωση και υποστήριξη από τη διοίκηση και ένας κορμός αθλητριών και επιτελείου που όλοι έχουμε ένα κοινό στόχο είναι επόμενο αυτές οι επιτυχίες να απαιτούνται και όλοι οι αθλητές να κάνουμε κατάθεση ψυχής για να πετύχουμε. Γνωρίζαμε από την αρχή ότι μετά την ήττα μέσα στο Ρέντη τα πράγματα δυσκολεύανε για εμάς όμως είμαστε μια ομάδα που έχουμε δείξει ότι δεν τα παρατάμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και σήμερα δικαιωθήκαμε» είπε και συνέχισε:

«Είναι μια πολύ μεγάλη στιγμή για το σύλλογό μας αλλά και για το ελληνικό βόλεϊ. Βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός κατακτάει τον έναν τίτλο μετά τον άλλο και σήμερα ζήσαμε μια μοναδική στιγμή με το γυναικείο και αντρικό βόλεϊ να διεκδικούν δυο ευρωπαϊκούς τίτλους την ίδια μέρα, ενώ ακολουθούν και το πόλο γυναικών και ανδρών. Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ όλοι τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη που με την έμπρακτη στήριξή του καταφέρνει ο Ολυμπιακός να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη σε όλα τα αθλήματα. Ευχαριστούμε επίσης και τον κύριο Κουντούρη που είναι πάντα στο πλευρό μας και μας εμπνέει με τον τρόπο που διοικεί».

Ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς αναφέρθηκε στη δυσκολία της ανατροπής του Ολυμπιακού: «Ήταν πολύ δύσκολο μετά την ήττα στο πρώτο παιχνίδι και το πρώτο χαμένο σετ εδώ. Αλλά είδαμε στο σημείο αυτό με κακό παιχνίδι, εύκολα λάθη και πόντοι για την Μπούρσα ότι τελειώσαμε το σετ φυσιολογικά. Αυτή η εξέλιξη μας έδειξε ότι αν παίξουμε το παιχνίδι μας έχουμε τις πιθανότητες να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Τα καταφέραμε! Σε γενικές γραμμές μπορεί να μην κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι αλλά σε παιχνίδια όπως αυτό κανείς δεν περιμένει κάτι τέτοιο. Τα κορίτσια έδειξαν μεγάλο κουράγιο μέσα σε αυτή την έδρα έμειναν συγκεντρωμένες ειδικά σε κάποιες δύσκολες στιγμές στο 4ο σετ όταν ο αντίπαλος και το κοινό μας άσκησε πίεση. Αυτή η στιγμή δεν ήταν εύκολη αλλά όλη η ομάδα βρήκε όλη τη συγκέντρωση για να τελειώσει το ματς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ευχαριστώ πολύ το επιτελείο που προετοίμασε αυτό το παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο από τεχνική, τακτική και στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης».

Σε άλλες δηλώσεις, η Σάσκια Χίπε, η οποία πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση στον τελικό, τόνισε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένη. Σήμερα αποδείξαμε πόσο καλή ομάδα έχουμε. Δεν ήταν εύκολο, στην αρχή βρεθήκαμε πίσω στο σκορ αλλά αντιδράσαμε άμεσα. Αγωνιστήκαμε με καρδιά και στο τέλος τα καταφέραμε. Λάβαμε το τίμημα για την προσπάθεια μας. Στεναχωρηθήκαμε για την ήττα στην έδρα μας αλλά περιμένουμε τους φιλάθλους μας την επόμενη φορά για να πανηγυρίσουμε μαζί τους».

«Ειλικρινά δεν έχω λόγια. Το θέλαμε πάρα πολύ. Ήρθαμε για να πάρουμε τον τίτλο γιατί πέρσι δεν το καταφέραμε και δεν είναι τυχαίο που οι συγκυρίες ήρθαν έτσι με την ίδια ομάδα. Θέλαμε να φύγουμε νικήτριες και τα καταφέραμε καταθέτοντας και την ψυχή μας μέσα στο γήπεδο. Το ευχαριστηθήκαμε και τα συναισθήματά μας είναι απερίγραπτα», δήλωσε η Τζίνα Λαμπρούση.

Συγχαρητήρια από την ΕΟΠ

Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του τροπαίου, η Ελληνική Ομοσπονδία συνεχάρη τον Ολυμπιακό για την τεράστια επιτυχία του.

Η ανακοίνωση της ΕΟΠ:

“Ο Πρόεδρος Γιώργος Καραμπέτσος και το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. συγχαίρουν την γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Challenge Cup.”

Το βίντεο της απονομής του τροπαίου:

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024