Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μικρά οριγκάμι ξεδιπλώνουν το μεγαλείο του ζωικού βασιλείου

Μικρά οριγκάμι ξεδιπλώνουν το μεγαλείο του ζωικού βασιλείου

Η ιαπωνική τέχνη χαρίζει άπλετες ώρες διασκέδασης σε χιλιάδες κόσμο που προσπαθεί να αξιοποιήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Πολλοί γνώρισαν την τέχνη του οριγκάμι για πρώτη φορά στην τηλεοπτική σειρά «Prison Break». Ο πρωταγωνιστής της σειράς, Γουέντγουορθ Μίλλερ έφτιαχνε διαρκώς διάφορα οριγκάμι που τον βοηθούσαν να πετύχει το περίπλοκο σχέδιο της απόδρασης του από τη φυλακή.

Τα διάσημα οριγκάμι που χρησιμοποιούσε ο πρωταγωνιστής της σειράς «Prison Break», για να πετύχει το σχέδιο απόδρασης από τη φυλακή.

Το οριγκάμι όμως, δεν είναι μόνο μια μορφή τέχνης, αλλά και ένας τρόπος διασκέδασης. Πρόκειται για μια επινόηση των Ιαπώνων, οι οποίοι αξιοποίησαν το δίπλωμα του χαρτιού για να δημιουργήσουν ξεχωριστά σχέδια λουλουδιών, χαρακτήρων ακόμη και ζώων.

Βέβαια στην τέχνη του οριγκάμι υπάρχει μια βασική αρχή που κάνει τη διαδικασία κατασκευής των σχεδίων λίγο πιο δύσκολη και ιδιαίτερη. Το να έφτιαχνε κανείς το οτιδήποτε, μεταποιώντας και προσαρμόζοντας το χαρτί στις διαστάσεις που τον εξυπηρετούν θα ήταν εύκολο για όλους. Γι’ αυτό το λόγο απαγορεύτηκε το κόψιμο και το σκίσιμο του χαρτιού. Οποιοδήποτε σχέδιο βάλει με το νου του ο άνθρωπος καλείται να το υλοποιήσει ακολουθώντας πιστά τους κανόνες.

Το ζωικό βασίλειο λοιπόν μπορεί να ξυπνήσει μέσα από τα τσαλακώματα των μικροσκοπικών τετράγωνων χαρτιών, χάρη στην ιαπωνική τέχνη και τη φαντασία του ανθρώπου.

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024