Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Oχρίδα ο Κοτζιάς, αύριο οι συνομιλίες με Ντιμιτρόφ

Στην Oχρίδα ο Κοτζιάς, αύριο οι συνομιλίες με Ντιμιτρόφ

Το απόγευμα της Τετάρτης έφτασε στην Οχρίδα ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, όπου την Πέμπτη θα έχει νέο κύκλο συνομιλιών με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας

Στην Οχρίδα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας έφτασε λίγο μετά τις 17:00 ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και η ελληνική αποστολή.

Ο κ. Κοτζιάς θα έχει το πρωί της Πέμπτης νέο γύρο επαφών με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ για την ονομασία της γειτονικής χώρας.

Συγκεκριμένα, οι συνομιλίες, στις οποίες θα συμμετέχουν και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών, θα ξεκινήσουν στις 09:00 τοπική ώρα και θα ολοκληρωθούν στις 12 το μεσημέρι.

Μετά την ολοκλήρωσή τους, αναμένονται δηλώσεις από τους δύο υπουργούς για τα αποτελέσματα των επαφών.

Σερβία: «Σημαντικές οι σχέσεις με την Ελλάδα»

Προηγούμενος σταθμός της περιοδείας του έλληνα υπουργού Εξωτερικών ήταν η Σερβία, με τον κ. Κοτζιά να συναντά τον πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Σε ανακοινωθέν που εξέδωσε η Προεδρία της χώρας τονίζεται ότι «η Σερβία αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται σε σταθερή φιλία, ιστορικά επιβεβαιωμένη εγγύτητα και αλληλεγγύη των δύο λαών».

Ο σέρβος πρόεδρος -αναφέρεται στο ανακοινωθέν- σχετικά με το ζήτημα του Κοσόβου τόνισε ότι το Βελιγράδι εκτιμά ιδιαίτερα τη συνεχή υποστήριξη της Ελλάδας στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας.

Παράλληλα, ο κ. Βούτσιτς ενημέρωσε τον κ. Κοτζιά για τα προβλήματα και τη στασιμότητα στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Βρυξελλών και ευχαρίστησε την Ελλάδα για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για το διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024