Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λευκωσία: Κανένας κίνδυνος από τις επιχειρήσεις στη Συρία

Λευκωσία: Κανένας κίνδυνος από τις επιχειρήσεις στη Συρία

Σφόδρα ενοχλήθηκε η κυπριακή κυβέρνηση από την ανακοίνωση της Eurocontrol για την πιθανή επικινδυνότητα στις πτήσεις στη ΝΑ Μεσόγειο (και στα όρια του FIR Λευκωσίας)

Σφόδρα ενοχλήθηκε η κυπριακή κυβέρνηση από την ανακοίνωση της Eurocontrol για την πιθανή επικινδυνότητα στις πτήσεις στη ΝΑ Μεσόγειο (και στα όρια του FIR Λευκωσίας) και αντέδρασε δια του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ασφάλειας για την Κύπρο από πιθανές επιχειρήσεις κατά της Συρίας» δήλωσε ο Πρόδρομος Προδρόμου, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η Λευκωσία «ουδόλως εμπλέκεται στις επιχειρήσεις».

Ο κ. Προδρόμου ρωτήθηκε, επίσης, αν ζητήθηκαν διευκολύνσεις από χώρες-εταίρους για επιχειρήσεις κατά της Συρίας, για να δώσει αρνητική απάντηση.

«Είναι λογικό να γίνεται πολλή συζήτηση για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας. Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι η Κύπρος είναι εκτός του χώρου επιχειρήσεων, δεν δρομολογείται τίποτα από την Κυπριακή Δημοκρατία και βεβαίως στην Κύπρο δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος» είπε.

Ως προς το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί η Βρετανική Βάση Ακρωτηρίου ως ορμητήριο για ενδεχόμενες επιχειρήσεις του Λονδίνου κατά της Δαμασκού, ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει καμία συμμετοχή, καμία συνεννόηση για τις οποιεσδήποτε επιχειρήσεις μπορεί να σχεδιάζουν άλλες δυνάμεις».

«Οι βάσεις είναι βάσεις» συμπλήρωσε.

Σε άλλη ερώτηση για το ενδιαφέρον της Γαλλίας να έχει διευκολύνσεις σε στρατιωτικές υποδομές στην Κύπρο, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία, τόσο με τη Γαλλία, όσο και με άλλους εταίρους μας στην ΕΕ έχει διαρκή συνεργασία».

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις πρόσφατες κοινές ασκήσεις έρευνας και διάσωσης που διεξήγαγε η Κύπρος με τη Γαλλία, πρόσθεσε όμως ότι οι πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή «δεν αφορούν την Κυπριακή Δημοκρατία».

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024