Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δράσεις και πρωτοβουλίες για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού στην Αθήνα

Δράσεις και πρωτοβουλίες για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού στην Αθήνα

Από το Δήμο Αθηναίων και το "Athena Health Tourism"

Σε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού στην Αθήνα, προχωρά ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το cluster ιατρικού τουρισμού «Athena Health Tourism».

Αυτό συμφωνήθηκε σε συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, με τους εκπροσώπους του υπό σύσταση cluster, στο οποίο συμμετέχουν μεσαίοι και μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Το πλαίσιο των δράσεων θα βασιστεί στη στρατηγική μελέτη που χρηματοδότησε η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) σχετικά με σημαντικούς κλάδους ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Αθήνα, οι οποίοι είναι: οδοντιατρικές υπηρεσίες, οφθαλμολογικές υπηρεσίες, υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, κοσμητική χειρουργική και επεμβατική δερματολογία, καθώς και τα διαγνωστικά κέντρα.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Καμίνης, τόνισε ότι κεντρικός άξονας της πρωτοβουλίας είναι «να ενωθούν οι υγιείς δυνάμεις της πόλης και να προχωρήσουν σε συνέργειες, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό» για την Αθήνα.

«Ο τουρισμός και η σύμπραξή μας με την Aegean και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα επιτυχίας, που οδήγησε στο ρεκόρ των 5 εκ. επισκεπτών κατά την περσινή χρονιά. Αντίστοιχα, στον τομέα του ιατρικού τουρισμού διαπιστώνεται ισχυρό ενδιαφέρον για επένδυση ιδιωτικών πόρων, κάτι που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να χτιστεί ένα υψηλής ποιότητας και ανταγωνιστικό προϊόν» πρόσθεσε ο κ. Καμίνης.

Δράσεις για τον ιατρικό τουρισμό

Στη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε να παρουσιαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα ένα ολοκληρωμένο πλάνο ενεργειών, που θα μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να υλοποιηθεί από την ΕΑΤΑ και συγκεκριμένα από το «This is Athens» (την πλατφόρμα προώθησης του προορισμού Αθήνα), καθώς και από το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι τέτοιες ενέργειες μπορούν να είναι επιχειρηματικές αποστολές σε στοχευμένες αγορές-στόχους, ψηφιακές καμπάνιες σε εξειδικευμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η προώθηση επικουρικών τουριστικών πακέτων και υπηρεσιών ευεξίας (well-being) σε επισκέπτες που είναι ήδη στον προορισμό μέσα από το δίκτυο συνεργατών.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΑΤΑ, κ. Αλέξη Γαληνό, «το συγκριτικό πλεονέκτημα της Αθήνας είναι η υψηλή συγκέντρωση αυτών των υπηρεσιών, οι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές και ο ελκυστικός προορισμός». Τα οφέλη για την Αθήνα και την τοπική οικονομία, σύμφωνα με τον κ. Γαληνό, «θα είναι σημαντικά, αφού η εκτιμώμενη μέση ιατρική δαπάνη ανά επισκέπτη αποτιμάται στα 3.000 ευρώ».

Ο συνεργατικός σχηματισμός «Athena Health Tourism» φιλοδοξεί να δραστηριοποιηθεί και στους 5 κλάδους που με βεβαιότητα αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για την Αθήνα, οδοντιατρικό, οφθαλμολογικό, υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, κοσμητική χειρουργική και επεμβατική δερματολογία, καθώς και τα διαγνωστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τα μέλη του «Athena Health Tourism», «στόχος του cluster είναι να αναπτυχθούν ανταγωνιστικές και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε αγορές-στόχους, κυρίως μέσα από B2B κανάλια, όπως αυτά των ασφαλιστικών εταιρειών του εξωτερικού».

Παράλληλα, προσθέτουν, «μια κρίσιμη παράμετρος είναι να ενταχθούν τα πακέτα σε ασφαλιστικές εταιρείες και σε δημόσιους ασφαλιστικούς φορείς του εξωτερικού. Είναι σημαντικό ότι συνεισφέρει στην προσπάθεια προώθησης του ιατρικού τουρισμού ο δήμος της Αθήνας που έχει σημαντική τεχνογνωσία στην επιτυχημένη προώθηση του προορισμού Αθήνα στις αγορές του εξωτερικού».

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων έχει ήδη συσταθεί από το 2015 το Athens Dental Tourism Cluster, εκπρόσωποι του οποίου ήταν παρόντες στην συνάντηση και δήλωσαν ότι συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024