Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζέρι Άνταμς: Θα επιτύχουμε την ιρλανδική ενότητα

Τζέρι Άνταμς: Θα επιτύχουμε την ιρλανδική ενότητα

Με αφορμή την εικοστή επέτειο της συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής του 1998 στη Βόρεια Ιρλανδία, η Le Monde φιλοξενεί συνέντευξη του Τζέρι Άνταμς, ο οποίος υπήρξε για δεκαετίες ηγέτης στον αγώνα κατά των Βρετανών και στη συνέχεια από τους πρωτεργάτες της ειρήνης

Με αφορμή την εικοστή επέτειο της συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής του 1998 στη Βόρεια Ιρλανδία, η Le Monde φιλοξενεί συνέντευξη του Τζέρι Άνταμς, βουλευτή του Sinn Fein στο ιρλανδικό Κοινοβούλιο, ο οποίος υπήρξε για δεκαετίες ηγέτης στον αγώνα κατά των Βρετανών και στη συνέχεια από τους πρωτεργάτες της ειρήνης.

Καθώς πολλοί μιλούν για τον κίνδυνο υπονόμευσης της ειρήνης μετά το Brexit, o ιρλανδός πολιτικός τοποθετείται επίσης διαβεβαιώνοντας πως «θα επιτύχουμε την ιρλανδική ενότητα… η ειρηνευτική διαδικασία βρίσκεται σε καλό δρόμο. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε γι΄ αυτό, όμως κανείς Βορειο-ιρλανδός δεν υπερασπίζεται την επιστροφή στη σύγκρουση. Οι ρεπουμπλικανοί που είχαν άλλοτε εμπλακεί στον ένοπλο αγώνα ενέκριναν την ειρηνευτική συμφωνία επειδή θεώρησαν ότι δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική. Επομένως δεν υπάρχει κάποια δικαιολογία για ένοπλο αγώνα».

Υπενθυμίζοντας ότι η Β. Ιρλανδία απέρριψε το Brexit, και το Sinn Fein έκανε αγώνα γι΄ αυτό, ο Τζερι Άνταμς σημειώνει ότι «η έξοδος των Βρετανών από την ΕΕ αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για την Ιρλανδία: την επιστροφή συνόρων μεταξύ Βορρά και Νότου» και προσθέτει πως «το Συντηρητικό Κόμμα, όπως και ο ιρλανδός σύμμαχός του, το DUP, αγνοούν την ψήφο των Βορειο-Ιρλανδών που τάχθηκαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ. Εάν συνεχίσουμε στο δρόμο που επέλεξε το Λονδίνο, αυτό θα είναι καταστροφή για τους Ιρλανδούς».

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024