Οι πασχαλινές διακοπές τέλειωσαν για τους περισσότερους. Οσοι πέρασαν το Πάσχα εκτός της πόλης τους σε κάποια ξενοδοχειακή μονάδα, ενοικιαζόμενο διαμέρισμα ή ακόμη και σε κάποια κατοικία μέσω Airbnb, θα διαπίστωσαν ότι πήραν δύο αποδείξεις και ότι στην τιμή υπήρχε καπέλο.

Πρόκειται για τον φόρο διαμονής ο οποίος επιβάλλεται για κάθε διανυκτέρευση και εισπράττεται από τον ιδιοκτήτη του καταλύματος με ξεχωριστή απόδειξη που κόβει στον πελάτη πριν από την αναχώρησή του. Ο φόρος διαμονής επιβάλλεται από την αρχή του έτους.

Βαρύνει τον διαμένοντα (πελάτη) που έκανε χρήση του δωματίου ή του διαμερίσματος και επιβάλλεται μετά τη διαμονή του στο κατάλυμα και πριν από την αναχώρησή του από αυτό.

Επιβάλλεται σε:
-Ξενοδοχεία που διαθέτουν χώρους διανυκτέρευσης σε δωμάτια ή σε διαμερίσματα ενός ή δύο ή περισσότερων χώρων με λουτρό, κοινόχρηστους χώρους υποδοχής, παραμονής των πελατών και αίθουσα παροχής τουλάχιστον πρωινού γεύματος.
-Ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια.
– Διαμερίσματα που διαθέτουν χώρους διανυκτέρευσης σε δωμάτια ή και σε διαμερίσματα ενός ή δύο ή περισσότερων χώρων με λουτρό.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: