Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Fake news... υπουργική αδεία

Fake news… υπουργική αδεία

Πώς μπορεί να αλλοιωθεί η πραγματικότητα στα δημόσια οικονομικά που είναι σε τραγική κατάσταση

Στο επίπεδο των δημόσιων οικονομικών οι χειρότερες επιδόσεις της κυβέρνησης καταγράφονται στην διαχείριση του δημόσιου χρέους. Παρά τα πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα των τελευταίων ετών,  έχει κατορθώσει (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να το αυξήσει κατά 21 δις ευρώ. Από τα 311 δις ευρώ τον Δεκέμβριο του 2015 θα φθάσει εφέτος τα 332 δις ευρώ σύμφωνα και με την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2018.

Αυτό βέβαια δεν απέτρεψε τον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο να αλλοιώσει την πραγματικότητα διασπείροντας μία ξεκάθαρα ψευδή είδηση.

Σε συνέντευξη του έκανε το άσπρο μαύρο αναφέροντας (σύμφωνα και με το δελτίο Τύπου που απέστειλε)  μεταξύ των άλλων τα ακόλουθα :

«Επιπλέον, ο Σωκράτης Φάμελλος σημειώνει ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις φόρτωσαν τους Έλληνες πολίτες με χρέη για να κάνουν τα χατίρια σε Siemens, Novartis και καναλάρχες, σε αντίθεση με τη  παρούσα κυβέρνηση η οποία καταφέρνει σε δύσκολες συνθήκες, με υπερπροσπάθεια των πολιτών, να διαχειριστεί και το χρέος και τα πλεονάσματα και να βγει από τα μνημόνια. Αυτή ακριβώς είναι η αλλαγή, αν και δεν αρέσει σε κάποιους. Ήδη έχουμε τους καλύτερους αναπτυξιακούς ρυθμούς της τελευταίας δεκαετίας, χωρίς να αυξηθεί το δημόσιο χρέος».

Αφήνοντας ασχολίαστες τις πολιτικές κορώνες ο υπουργός τονίζει την χρηστή διαχείριση του χρέους  που είχε ως αποτέλεσμα αυτό να μην αυξηθεί.

Η δημιουργία fake news  από τον κ. Φάμελλο  μπορεί να οφείλεται σε δύο λόγους. Είτε έχει άγνοια για την  σημαντική διόγκωση του χρέους είτε γνωρίζει τα δεδομένα και σκόπιμα τα παραποιεί για να αποδείξει την διαφορά της σημερινής κυβέρνησης (η οποία δεν παράγει νέα χρέη) σε σχέση με τις προηγούμενες.

Άραγε η πλήρης άγνοια ενός υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους ή η συνειδητή απόκρυψη της αλήθειας εκ μέρους του είναι πιο επικίνδυνη;

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024