Φουντώνουν τα σενάρια για στροφή της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής στο θέμα του Σκοπιανού. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το «Βήμα της Κυριακής», μετά τη συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά, η Φώφη Γεννηματά είχε μια συζήτηση με τους στενούς της συνεργάτες για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε ότι από την πλευρά της περιμένει την πρόταση που θα καταθέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» είπε, δύο φορές, ότι η πρόταση που θα κατατεθεί στη Βουλή θα πρέπει να έχει την υποστήριξη και των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Στους συνομιλητές της δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι η πρόεδρος του ΠαΣοΚ προσανατολίζεται στο να μην ψηφίσει την πρόταση για το Σκοπιανό που θα έλθει στη Βουλή αν δεν στηρίζεται και από το κόμμα του κ. Καμμένου. Η επιμονή του εκπροσώπου Τύπου του ΠαΣοΚ Παύλου Χρηστίδη να αναφέρεται σε «πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» επί της οποίας θα τοποθετηθεί το Κίνημα Αλλαγής, θεωρείται ενδεικτική της πρόθεσής της.

Η θέση αυτή, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο τραπέζι, βρίσκεται σε απόσταση από την απόφαση που έχει λάβει το Πολιτικό Συμβούλιο και αναφέρει ότι η στάση του Κινήματος Αλλαγής δεν θα εξαρτηθεί από αυτήν που θα κρατήσουν οι ΑΝΕΛ.