Η κυβέρνηση έχει στο τραπέζι δύο λύσεις για την αποκρατικοποίηση της εταιρείας έναντι της πώληση του 65%

Δύο εναλλακτικά σενάρια αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ έναντι της ξεκάθαρης δέσμευσης πώλησης του 65% της Επιχείρησης, με παράλληλη συρρίκνωση της παρουσίας του Δημοσίου στις εταιρείες διανομής, αναζητά η κυβέρνηση.

Σε μια προσπάθεια διατήρησης του πολιτικού στίγματος του ΣΥΡΙΖΑ στις αποκρατικοποιήσεις, περί παραμονής των ενεργειακών υποδομών υπό τον πλειοψηφικό έλεγχο του Δημοσίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης έχει στα χέρια του, σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», δύο εναλλακτικά σχέδια.

Πρόκειται να τα παρουσιάσει στους θεσμούς και να διαπραγματευτεί έναντι της συμφωνίας που έχει γίνει στο τελευταίο Μνημόνιο για την ιδιωτικοποίηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, αφού πρώτα η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου χάσει τη δεσπόζουσα θέση της στην προμήθεια και στα δίκτυα διανομής. Θετική απάντηση των δανειστών κάθε άλλο παρά δεδομένη μπορεί να θεωρηθεί.

Οι κινήσεις για την εκπλήρωση του προαναφερόμενου προαπαιτουμένου έχουν σχεδόν κλειδώσει, αναφέρουν πηγές των «ΝΕΩΝ», με τη νέα διοίκηση της ΔΕΠΑ σε διάστημα μόλις τριών μηνών να έχει τελειώσει τις διαπραγματεύσεις με τους μετόχους της Shell και της Eni.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr