
Στρατιωτική βάση στο Μπαχρέιν ανοίγει η Βρετανία
Η βάση βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας Μανάμα, και θα αριθμεί περίπου 300 στρατιωτικούς και προσωπικό υποστήριξης
Η Βρετανία άνοιξε χθες μια στρατιωτική βάση στο Μπαχρέιν, η οποία αποτελεί την πρώτη μόνιμη εγκατάσταση των ενόπλων δυνάμεών της στη Μέση Ανατολή τα τελευταία σχεδόν 50 χρόνια, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
Η βάση βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας Μανάμα, και θα αριθμεί περίπου 300 στρατιωτικούς και προσωπικό υποστήριξης. Προστίθεται στα τέσσερα βρετανικά ναρκαλιευτικά που έχουν ήδη τη βάση τους στη μικρή χώρα του Κόλπου. Το Μπαχρέιν φιλοξενεί επίσης τον 5ο αμερικανικό στόλο.
Το Μπαχρέιν και η Βρετανία μετέχουν στον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό που πολεμά την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Συρία και το Ιράκ.
“Είναι ζωτικής σημασίας για εμάς να συνεργαζόμαστε με στενούς συμμάχους όπως το Μπαχρέιν για την καταπολέμηση των περιφερειακών απειλών όπως αυτή που θέτει το ΙΚ”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου.
Η Βρετανία δεν είχε πλέον μόνιμη στρατιωτική βάση στον Κόλπο το 1971. Ο βρετανικός στρατός είχε εξάλλου ανοίξει μια προσωρινή βάση στη Βασόρα, στο νότιο Ιράκ, μετά την εισβολή το 2003 και την εγκατέλειψε το 2009 κατά τη διάρκεια της αποχώρησής του από τη χώρα.
- Κατάρρευση Dow Jones λόγω πετρελαίου, πτώση για Αlphabet και Tesla
- Spotify: Το επόμενο «κόλπο» θα είναι εμπνευσμένο από τη λειτουργία «Now Playing»
- Νεαρή influencer φυλακίστηκε στην Τουρκία για «άσεμνο περιεχόμενο» στα κοινωνικά δίκτυα
- Αναφορές για εκρήξεις στο Ιράν – Εκκενώνονται δυτικές πρεσβείες στην Τεχεράνη και μείωση προσωπικού
- Γιορτή σήμερα 24 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 24.07.2026]




