Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα τσουγκρίζουν οι πολιτικοί τα... μελάτα αυγά

Τα τσουγκρίζουν οι πολιτικοί τα… μελάτα αυγά

Πού είναι, αλήθεια, εκείνες οι παλιές εποχές που το Πάσχα ένωνε όλους τους πολιτικούς;

Φαίνεται ότι οι πολιτικοί δεν θέλουν να βλέπουν ο ένας τον άλλον ούτε το Πάσχα, λέει στη στήλη του ο Βηματοδότης. Οι μεν πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν Ανάσταση μακριά ο ένας από τον άλλον, οι δε βουλευτές όλων των κομμάτων στις εκλογικές τους περιφέρειες με συγγενείς, φίλους και στελέχη των κομμάτων τους. Πού είναι, αλήθεια, εκείνες οι παλιές εποχές που το Πάσχα ένωνε όλους τους πολιτικούς; Τότε που όλοι μαζί (περιλαμβανομένου και του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας) συγκεντρώνονταν σε κάποια στρατόπεδα (εναλλάξ με την Πολεμική Αεροπορία, τον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό), τσούγκριζαν τα αβγά τους, έτρωγαν το αρνί και το κοκορέτσι τους, έπιναν το κρασάκι τους, χόρευαν κανέναν καλαματιανό μαζί με τους στρατευμένους (και τις οικογένειές τους) και αντάλλασσαν μεταξύ τους και… ευχές.

Το μελάτο αβγό στο τσούγκρισμα

Ηταν μια χαρούμενη πασχαλινή ατμόσφαιρα το Πάσχα των πολιτικών στα στρατόπεδα, τόσο που πολλές φορές οι πολιτικοί αρχηγοί έρχονταν στο τσακίρ κέφι και αντάλλαζαν διάφορες περίεργες ευχές με τους φαντάρους του τύπου «καλή χρονιά» ή «καλά Χριστούγεννα» (όπως συνέβη ένα Πάσχα στη Σχολή Τεθωρακισμένων με τον Ανδρέα Παπανδρέου) ή ακόμα τελείωναν την ημέρα τους με επιδείξεις αλεξιπτωτιστών και βατραχανθρώπων (στο Μεγάλο Πεύκο, με τον Χρήστο Σαρτζετάκη). Αφήστε το άλλο έθιμο με το τσούγκρισμα των αβγών και οι σημειολογικές προβλέψεις που γίνονταν για το ποιος πολιτικός θα σπάσει τα αβγά των άλλων πολιτικών. Είχε παραγίνει. Εως ότου έδωσαν (στο Μεγάλο Πεύκο) ένα κόκκινο αβγό στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Χρ. Σαρτζετάκη για να το τσουγκρίσει με δίμετρους αλεξιπτωτιστές, αλλά δεν πρόσεξαν και το αβγό ήταν μελάτο και ο μισός κρόκος προσγειώθηκε στον Πρόεδρο και ο άλλος μισός στη σύζυγό του. Ετσι τα τσουγκρίσματα ανάμεσα σε πολιτικούς σταμάτησαν.

Πώς χώρισαν οι πολιτικοί

Ηρθαν μετά τα μνημόνια, οι Αγανακτισμένοι, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα σκάνδαλα των άλλων, το χρέος και οι πολιτικοί χώρισαν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος πάει στην Καλαμάτα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πάει σε νησί (αλλά για καλό σκοπό). Θα περάσει το Πάσχα του στην Τήλο, όπου εκεί βρίσκεται ένας από τους στενότερους συνεργάτες του, ο Θανάσης Καρτερός (που είχε πρόσφατα μια περιπέτεια με την υγεία του), ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάει μετά Μαρέβας (και παιδιών) στην Τήνο (με το πλοίο της γραμμής, όπως βεβαιώνουν οι συνεργάτες του και, όπως λένε με νόημα, «όχι με καμιά… φρεγάτα»). Η Φώφη Γεννηματά θα μείνει στην Αθήνα (έρχεται η κόρη της από το εξωτερικό), ο Δ. Κουτσούμπας όπως κάθε χρόνο στη Λαμία (και θα πάει και στην Ομβριακή Δομοκού) και ο Στ. Θεοδωράκης, όπως και αυτός κάθε χρόνο, στα Χανιά.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024