Ευδιάθετος εμφανίστηκε στη Βουλή μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος δέχθηκε βροχή διευκρινιστικών ερωτήσεων για την ομιλία Τσίπρα και κυρίως για το ποιους αφορούσε η προειδοποίησή του να μην υπάρξουν από τα υπουργεία καθυστερήσεις στο μέτωπο της τέταρτης αξιολόγησης. Δέχθηκε και ερώτηση για το αν πράγματι η κυβέρνηση προτίθεται να στήσει κάλπες τον Οκτώβριο του 2019.

«Αυτό δεν είπε ο Πρωθυπουργός; Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019». «Καλά, δεν υπολογίζετε το ενδεχόμενο στις ευρωεκλογές να χάσετε με 10 μονάδες διαφορά; Πώς θα μαζέψετε μετά το κλίμα;» ρωτήθηκε. Χαμογελαστός ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε: «Θα κερδίσουμε και τις ευρωεκλογές».

«Εχει σκοπό να προχωρήσει ο κ. Τσίπρας σε δημοψήφισμα για το Σύνταγμα; Σε τι ακριβώς αναφέρεται όταν μιλάει για την ανάγκη ύπαρξης “κοινωνικής πλειοψηφίας”;» ρωτήθηκε στο ίδιο πηγαδάκι ο κ. Τζανακόπουλος.

«Δεν θα γίνει δημοψήφισμα. Η αναθεώρηση θα αφορά αποκλειστικά κοινοβουλευτικές διαδικασίες» απάντησε. Για την ιστορία, αναφέρω ότι κάπου χάνει τις ημερομηνίες ο Πρωθυπουργός. Εκανε παλαιότερα λόγο για εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019, τώρα ομιλεί για Οκτώβριο του 2019, ελπίζω αν ξαναμιλήσει να μη μας πάει και στον Δεκέμβριο του 2019