Παρά το γεγονός ότι η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα συνεχίζει να παρουσιάζει πτωτική τάση, μέσα σε μια εβδομάδα καταγράφηκαν πέντε νέοι θάνατοι, περιλαμβανομένου και του επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ έως και την 1η Απριλίου καταγράφηκαν 103 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 99 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Πρόκειται για 64 άνδρες και 35 γυναίκες, με μέση ηλικία τα 57 έτη.

Από τα 99 κρούσματα ήταν εμβολιασμένα τα 13, ενώ τα 73 σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Επίσης, μέχρι και την 1η Απριλίου έχουν καταγραφεί 34 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, εκ των οποίων οι 30 αφορούν σε κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία στη
ΜΕΘ και 4 σε κρούσματα που δεν νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Πρόκειται για 23 άνδρες και 11 γυναίκες, με μέση ηλικία τα 63,1 έτη.  Από το σύνολο των 34 ασθενών που απεβίωσαν, μόνο τέσσερις ήταν εμβολιασμένοι για τη γρίπη.