Σε δίκη παραπέμπεται ο Ανδρέας Μαρτίνης για τα «δωρεάν νοσήλια» στο Ντυνάν
Το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει τον Ανδρέα Μαρτίνη να δικαστεί για απιστία κατ΄εξακολούθηση, που αφορά την προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλίων που παρείχε σε πολιτικούς, δημοσιογράφους και άλλα πρόσωπα
Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, του άλλοτε επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη για την υπόθεση των «δωρεάν νοσηλίων» σε επιφανή πρόσωπα στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.
Με το βούλευμα του (αριθμός 499/2018), το Συμβούλιο παραπέμπει τον κ. Μαρτίνη να δικαστεί για απιστία κατ΄εξακολούθηση, που αφορά την προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλίων που παρείχε σε πολιτικούς, δημοσιογράφους και άλλα πρόσωπα όπως καλλιτέχνες κλπ την περίοδο 2007 έως 2010.
Η τακτική του κ. Μαρτίνη φέρεται να ζημίωσε το νοσηλευτικό ίδρυμα κατά 1.741.242 ευρώ.
Ο 76χρονος φέρεται, την περίοδο της προεδρίας του στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, να εκμεταλλεύτηκε τα κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, χαρίζοντας σε επιφανείς πολίτες, χωρίς οικονομικά προβλήματα, σχεδόν το σύνολο του κόστους δαπανηρών εξετάσεων και νοσηλίων.
Η παραπομπή του κ. Μαρτίνη αφορά 51 περιπτώσεις που, κατά την έρευνα που διενέργησαν οι Εισαγγελείς, αποτελούν τις πλέον «κραυγαλέες» από λίστα 8.100 ασθενών που φέρονται να ευεργετήθηκαν παράτυπα. Η ανακριτική έρευνα επικεντρώθηκε στις νοσηλείες που άρχιζαν περίπου από τις 3.000 ευρώ και πάνω.
Το συνολικό ποσό των 51 επίδικων νοσηλίων, φτάνει τα 2.650.662 ευρώ, εκ των οποίων το Ερρίκος Ντυνάν εισέπραξε μόλις 909.420 ευρώ.
Ο κ. Μαρτίνης πρόκειται να δικαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για τη δικογραφία που αφορά νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με την υπόθεση δωροδοκίας 3,2 εκατομμυρίων μάρκων, προκειμένου η γερμανική εταιρία Hospitalia International να προμηθεύσει εξοπλισμό το Νοσοκομείο.
- Παν. Δουδωνής: Στη Βουλή η έκκληση για την αποτροπή των μαζικών σφαγών στη Λέσβο
- Υπερτουρισμός: Σκηνές χάους σε Ποζιτάνο και Ρώμη
- Eνοχες για ανθρωποκτονία από αμέλεια Air France και Airbus για το αεροπορικό δυστύχημα του 2009
- AI: Η Ευρωπαϊκή Ένωση απλοποίησε τον αυστηρότερο νόμο – Τι άλλαξε και γιατί έχει σημασία
- Ξανά στον Ολυμπιακό ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι: Ανακοινώθηκε η επιστροφή του Ιταλού προπονητή
- ΔΕΗ – PPC blue Ρουμανίας: Εγκαθιστούν 106 σημεία ταχείας και υπερταχείας φόρτισης σε μεγάλες ευρωπαϊκές διαδρομές με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση
