Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για παρεμπόδιση επιχείρησης διάσωσης κάνει λόγο το Λιμενικό

Για παρεμπόδιση επιχείρησης διάσωσης κάνει λόγο το Λιμενικό

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διέψευσε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για απόπειρα εμβολισμού, σημειώνοντας πως το τουρκικό σκάφος δυσχέρανε την επιχείρηση διάσωσης των προσφύγων

Στη διάψευση δημοσιευμάτων που ανέφεραν ότι σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής επιχείρησε να εμβολίσει ελληνικό σκάφος, προχώρησε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κάνοντας εκτενή αναφορά στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν, εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων ανοιχτά της Χίου, το Αρχηγείο υπογραμμίζει πως «η ταχύτητα του σκάφους της Τουρκικής Ακτοφυλακής δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τα αναγραφόμενα στα δημοσιεύματα περί απόπειρας εμβολισμού».

Το χρονικό του επεισοδίου

Όπως σημειώνουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, «τις πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018″, για την ύπαρξη μηχανοκίνητης λέμβου, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων η οποία κινείτο με κατεύθυνση τις ακτές ν. Χίου».

«Άμεσα, στην περιοχή έσπευσε και δεύτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής, ενώ σε απόσταση από τη λέμβο και εντός Τ.Χ.Υ. βρισκόταν σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής το οποίο δεν προέβη στην ακινητοποίηση της λέμβου» τονίζουν και συμπληρώνουν πως «με την είσοδο της λέμβου στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα, αυτή ακινητοποιήθηκε άμεσα και ξεκίνησε η περισυλλογή των επιβαινόντων, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν πέσει στη θάλασσα».

«Την περισυλλογή εκτελούσαν τα δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. που είχαν σπεύσει στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια της διάσωσης το σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής, το οποίο εν τω μεταξύ είχε εισέλθει εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων (Ε.Χ.Υ.), παρέμεινε πλησίον του περιστατικού, προσπαθώντας να περισυλλέξει τη λέμβο με όσους αλλοδαπούς επιβαίνοντες είχαν ακόμη παραμείνει σε αυτή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, δυσχεραίνοντας με τον τρόπο αυτό την όλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης» καταλήγει το Αρχηγείο του Λ.Σ. – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Διαβάστε ακόμα:

Επεισόδιο, αλλά όχι προσπάθεια εμβολισμού, από τους Τούρκους στη Χίο

Sports in

Τρέλα με Μαρινάκη στα αποδυτήρια – Η ξεχωριστή αγκαλιά στον Ελ Αραμπί

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήγε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά την ιστορική πρόκριση των «ερυθρολεύκων», αποθεώθηκε και αποθέωσε τους παίκτες του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024