Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Έγιναν αποφασιστικά μεταρρυθμιστικά βήματα

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Έγιναν αποφασιστικά μεταρρυθμιστικά βήματα

Το σημαντικό τώρα είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής, αλλά και το αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η Ελλάδα στο Eurogroup, τονίζει ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών

«Η Ελλάδα έχει υλοποιήσει αποφασιστικά μεταρρυθμιστικά βήματα και έχει καταφέρει έτσι σημαντική πρόοδο. Η οικονομία αναπτύσσεται πάλι, η υψηλή ανεργία μειώνεται», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ.

Το σημαντικό τώρα, επισήμανε, είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής, αλλά και το αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η Ελλάδα στην Ευρωομάδα (Eurogroup).

«Η περαιτέρω διαδικασία θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup. Τώρα όμως το θέμα είναι πρώτα η υλοποίηση των συμφωνηθέντων μεταρρυθμιστικών βημάτων. Πάνω σε αυτό εργάζεται η Ελλάδα.»

» Η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος έχει ολοκληρωθεί, η τέταρτη αξιολόγηση τρέχει. Οι Θεσμοί θα μας ενημερώσουν για την πρόοδο υλοποίησης», δήλωσε ο κ. Κόλμπεργκ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσίευμα της «Handelsblatt» περί σχεδίου ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

«Στόχος τώρα είναι να ολοκληρωθεί καλά το πρόγραμμα προσαρμογής το οποίο τρέχει ακόμη ως τον Αύγουστο. Η Ελλάδα έχει υλοποιήσει αποφασιστικά μεταρρυθμιστικά βήματα και έχει καταφέρει έτσι σημαντική πρόοδο, η οικονομία αναπτύσσεται πάλι, η υψηλή ανεργία μειώνεται. Σημαντικό είναι το αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο η Ελλάδα θέλει να υποβάλει στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup τον Απρίλιο. Αυτό το σχέδιο θα πρέπει μετά το τέλος του προγράμματος να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα χρέους», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024