Ανάσταση στο χωριό θα κάνουν για άλλη μια χρονιά και οι οδηγοί του δόγματος «παρκάρω όπου γουστάρω»

Μέρες που είναι εφαρμόζεται το παραδοσιακό και άκρως φιλικό προς τους ανυπότακτους και τους «εγώ θα κάνω ό,τι γουστάρω» οδηγούς, μέτρο: Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους, ενόψει των εορτών του Πάσχα. Φιλικό και απαράδεκτο!

Γιατί να επιβραβεύσεις αυτόν που παρκάρει παράνομα; _ η επιστροφή αφορά μόνο τέτοιες περιπτώσεις. Σύμφωνοι, η δική τους παρανομία ήταν ακίνδυνη, δεν τραυματίζει, δεν σκοτώνει. Όμως, δεν παύει να είναι παρανομία. Και όταν ένα κράτος την αντιμετωπίζει με τέτοια επιείκεια, όταν κλείνει το μάτι, λειτουργεί ως συνένοχος εκείνων που την έκαναν. Και που θα την ξανακάνουν.

Επιβεβαιώνοντας, την ίδια στιγμή, εκείνους που ισχυρίζονται πως στην Ελλάδα ο έντιμος πολίτης είναι πάντα χαμένος ή πως τελικά δεν υπάρχει λόγος να είσαι έντιμος. Παρκάρεις όπου θέλεις, κλείνεις πεζοδρόμους και μπλοκάρεις πεζοδρόμια, εμποδίζεις ανθρώπους ηλικιωμένους ή με κινητικά προβλήματα να κυκλοφορήσουν με άνεση και ασφάλεια, και είσαι άρχοντας! Με το που πλησιάζουν οι γιορτές παίρνεις συγχωροχάρτι.

Και μπορείς να πας να παρκάρεις παράνομα και στο χωριό. Ασε τον άλλο το μ…. να ψάχνει πάρκινγκ για να αφήσει το δικό του αυτοκίνητο. Εσύ είσαι έξυπνος! Και έχεις το κράτος με το μέρος σου!