
Ο Στέλιος Πέτσας νέος διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ
Στη θέση του Μιχάλη Μπεκίρη που παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους
O Στέλιος Πέτσας είναι ο νέος διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, που τοποθετείται στη θέση του Μιχάλη Μπεκίρη, ο οποίος -σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ- παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.
Ο κ. Πέτσας είναι στέλεχος του Δημοσίου και επικεφαλής της ομάδας των συμβούλων του προέδρου του κόμματος, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και διαθέτει σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Πέτσας διετέλεσε, μεταξύ άλλων, διευθυντής του γραφείου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ και της Cosmote, μέλος του προεδρείου της Economic and Development Review Committee (EDRC) του ΟΟΣΑ, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νέων Επιστημόνων Ευρωπαϊκών Σπουδών και της Ένωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, προϊστάμενος Εσόδων του ΓΛΚ, οικονομικός σύμβουλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, εθνικός εμπειρογνώμονας σε προγράμματα Οικοδόμησης Θεσμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Twinning Projects) και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε ομάδες εργασίας και επιτροπές της ΕΕ.
Την περίοδο 2012-2014 ήταν από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. Προετοίμασε και υποστήριξε σε τεχνικό επίπεδο τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, από τον Αύγουστο του 2013, καθώς και τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%, από τον Ιανουάριο του 2015.
Ο κ. Πέτσας είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, διεθνών οικονομικών, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά, είναι έγγαμος και πατέρας δυο κοριτσιών.
- Άρια Παπανικολάου: «H συμμετοχή μου στη νέα ταινία του Μπραντ Πιτ ήταν εμπειρία»
- Γιάννης Παναγόπουλος: Η πρώτη του αντίδραση στην έφοδο του «ελληνικού FBI» στο σπίτι και το γραφείο του
- Σε ποιους διαιτητές ο Λανουά μοίρασε μπράβο (και για την αποβολή του Νίκολιτς) και ποιους έβγαλε στη σέντρα
- Υποκλοπές: Στις 16 Απριλίου η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή
- Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επένδυσε σε εταιρεία του Ντέιβιντ Μπέκαμ
- Τι σημαίνει το πολωνικό «όχι» στην αποστολή Patriot στη Μέση Ανατολή

