Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Παγωτατζίδικα» που σε χορταίνουν πρώτα στο μάτι

«Παγωτατζίδικα» που σε χορταίνουν πρώτα στο μάτι

Τέσσερα παγωτατζίδικα από όλο τον κόσμο κερδίζουν τις εντυπώσεις όχι μόνο με τα παγωτά, αλλά και με το design τους.

Το καλοκαίρι πλησιάζει και το μυαλό όλων τρέχει στις δροσερές απολαύσεις που ανυπομονούν να γευτούν. Χιλιάδες καινούριες γεύσεις δημιουργούνται κάθε χρόνο και προσκαλούν τον κόσμοι να τις δοκιμάσει.

Οι λάτρεις του παγωτού όμως δε στέκονται μόνο στη γευστική απόλαυση του καλοκαιρινού εθισμού αλλά και στο χώρο που το φιλοξενεί. Ο σχεδιασμός των παγωτατζίδικων πρέπει σαφώς να είναι περιποιημένος και φτιαγμένος με τέτοιο τρόπο που να προσελκύει το μάτι του επισκέπτη πρώτα και μετά τη λιγούρα του. Έξι λοιπόν παγωτατζίδικα από όλο τον κόσμο έκαναν μια προσπάθεια παραπάνω προκειμένου να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο, ελκυστικό και άνετο χώρο.

Το Sweet Salvation είναι το νέο παγωτατζίδικο στο Ντουμπάι. Με σήμα κατατεθέν το έντονο γαλάζιο χρώμα στην είσοδο και στο εσωτερικό του μαγαζιού, η αρχιτεκτονική φίρμα Navigate Design έβαλε τη δική της υπογραφή στο χώρο. Η τάση του μαρμάρου είναι ιδανική επιλογή για ένα χώρο εστίασης και δένει απόλυτα με το γαλάζιο. Γεωμετρικά μοτίβα επιλέχθηκαν για το πάτωμα, ενώ οι τοίχοι έχουν διακοσμηθεί από ασπρόμαυρη ταπετσαρία.

Η ιταλική φινέτσα φαίνεται και στο Pasticceria Marchessi στο Μιλάνο. Άνοιξε το 1824 και λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

Τη μαεστρία που κατέχει στη δημιουργία αλμυρών και γλυκών απολαύσεων, μετέδωσε και στη διακόσμηση του χώρου, επιλέγοντας το πράσινο χρώμα σε καρέκλες και ταπετσαρίες. Ένας άκρως προσεγμένος χώρος κάνει κάθε επισκέπτη να αισθανθεί οικεία, σαν να βρίσκεται σε ταινία παλιού κινηματογράφου.

Η απλή και λιτή διακόσμηση καμιά φορά είναι και η πιο ωραία. Αυτό ενδέχεται να είναι το σκεπτικό του Lody Dukek, στη Πολωνία. Πρόκειται για μια αλυσίδα παγωτών, της οποίας οι συνταγές διατηρούνται με τα χρόνια και περνούν από γενιά σε γενιά. Μετρά χρόνια λειτουργίας από το 1986 και υπεύθυνο για το σχεδιασμό του χώρου είναι το αρχιτεκτονικό γραφείο Pigalopus. Ακολουθώντας απλές γραμμές, επέλεξε ελαφριές παστέλ αποχρώσεις με λίγες ξύλινες λεπτομέρειες, φυτά και πλαστικά παγωτά διάσπαρτα στο χώρο και το  ταβάνι. Η φωτεινότητά του βοηθά στο να αναδεικνύονται οι πολύχρωμες γεύσεις παγωτού στο ψυγείο.

Ταξιδεύοντας στην Πράγα βρίσκεις το Parlor ένα σύγχρονο χώρο που σερβίρει οκτώ γεύσεις μπισκότων, δώδεκα παγωτά και οκτώ επικαλύψεις. Χάρη σ’ αυτά δημιουργούνται έξι χιλιάδες διαφορετικοί συνδυασμοί που δίνουν κάθε φορά λόγο στους επισκέπτες να έρθουν ξανά για να δοκιμάσουν κάτι καινούριο.

Λευκοί τοίχοι με πουά λεπτομέρειες, γυάλινες λάμπες με ροζ χρυσές βάσεις και καταπράσινα φυτά σε όλο το χώρο δημιουργούν το κατάλληλο και χαλαρό κλίμα που χρειάζεται ο επισκέπτης για απολαύσει τις γλυκές πανδαισίες που μπορεί να του προσφέρει.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024