Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πολύ καλά» νέα στον τομέα των επενδύσεων προβλέπει ο Γ.Τσίπρας

«Πολύ καλά» νέα στον τομέα των επενδύσεων προβλέπει ο Γ.Τσίπρας

Η εξέλιξη αυτή «είναι ταυτόχρονα δείκτης της εμπέδωσης της πολύ θετικής πορείας της ελληνικής οικονομίας και απαραίτητος όρος για την σταθεροποίηση της ανάκαμψης», τονίζει ο Γιώργος Τσίπρας

«Πολύ καλά νέα» στον τομέα των ξένων επενδύσεων, στην Ελλάδα, προέβλεψε, ο Γιώργος Τσίπρας, διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή «είναι ταυτόχρονα δείκτης της εμπέδωσης της πολύ θετικής πορείας της ελληνικής οικονομίας και απαραίτητος όρος για την σταθεροποίηση της ανάκαμψης».

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο ρ/σ «στο Κόκκινο», συνέχισε λέγοντας ότι «μετά τη ‘θεαματική’ σε επίπεδο ανακοινώσεων εβδομάδα που πέρασε, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί με πολλά ακόμη καλά νέα».

Οι τομείς όπου εστιάζεται το ενδιαφέρον

Κατά τον ίδιο, το ενδιαφέρον εστιάζεται τόσο στον τουρισμό όσο και «στο real estate, στα logistics, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και αλλού», ενώ υποστήριξε ότι «υπάρχει ενδιαφέρον και για την αγροτοδιατροφή, είναι χώρος που υπάρχει ανάγκη επενδύσεων».

Στην ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γιώργος Τσίπρας υπογράμμισε επίσης ότι «το κράτος μπορεί να παρέμβει ώστε να υπάρχουν περισσότεροι δίαυλοι κατεύθυνσης επενδυτικών κεφαλαίων προς τη χώρα. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που κληρονομήσαμε. Εμείς ζητάμε επενδύσεις, οι ξένοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν επενδύσεις, έχουμε το ζήτημα της οργάνωσης τού προς τα πού θα κατευθυνθούν. Ένας τέτοιος τρόπος είναι η δημιουργία του fund στο Άμπου Ντάμπι, για κατεύθυνση επενδύσεων που αλλιώς θα ήταν δύσκολο να φτάσουν στη χώρα».

Τέλος, για τις επενδύσεις από την Κίνα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η σχέση μας είναι στρατηγική και στο οικονομικό πεδίο».

«Ήταν το πιο επιτυχημένο από τα ανοίγματα των τελευταίων χρόνων. Υπάρχουν κύματα επενδύσεων προς την Ελλάδα για διάφορους τομείς που θα συνεχιστούν, σε ενέργεια, logistics, μεταφορές, τουρισμό- θα έχουμε νεότερα το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024