Το όνομα του κορυφαίου, ενδεχομένως, πιλότου στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 είναι αρκετό για να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στο νέο supercar της McLaren, ωστόσο, δεν είναι μόνο η «υπογραφή» του Ayrton Senna εκείνη που κάνει τη βρετανική πρόταση τόσο ξεχωριστή.

Αν και τα 500 αντίτυπα του αυτοκινήτου έχουν ήδη βρει ιδιοκτήτες, οι οποίοι έσπευσαν να δαπανήσουν το ποσό των 855.000 ευρώ, η ΜcLaren συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις δοκιμές εξέλιξής του εντός αλλά και εκτός «αγωνιστικών» χώρων.

Αυτή τη φορά η McLaren Senna, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, ταξίδεψε έως τη Νότια Αφρική και την πίστα Kyalami, ώστε να δοκιμάσει τις αντοχές της σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Το ολιγόλεπτο video από το supercar των 800 ίππων είναι άκρως εντυπωσιακό και αν μη τι άλλο ενδεικτικό των δυνατοτήτων του.

Για τους λάτρεις των αριθμών, πάντως, η McLaren Senna έχει την ικανότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητά της σταματά λίγο πριν το ψηφιακό ταχύμετρο δείξει 400 χλμ./ώρα.