Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο «κόκκινο» η ανησυχία στην Αθήνα για τα σχέδια Ερντογάν

Στο «κόκκινο» η ανησυχία στην Αθήνα για τα σχέδια Ερντογάν

Κενό στρατηγικής στην Ελλάδα έναντι της τουρκικής προκλητικότητας υπάρχει το τελευταίο διάστημα την ώρα που οι ευρωτουρκικές σχέσεις είναι σε οριακό επίπεδο.

Σε σοβαρό στρατηγικό αδιέξοδο έχει περιέλθει η Ελλάδα έναντι της Τουρκίας. Με δεδομένη την αναθεωρητική ρητορική αλλά ενίοτε και πρακτική της Άγκυρας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και σε συνδυασμό με την κατάρρευση της στρατηγικής του Ελσίνκι, η Αθήνα, έχει πλέον ελάχιστους μοχλούς πίεσης έναντι του γείτονα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος» που επικαλείται υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές, «ουσιαστικά οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν σήμερα επιστρέψει στην εποχή προ του Ελσίνκι, μέσω του οποίου η Αθήνα επεδίωξε να τις ΄΄εγκλωβίσει΄΄ σε έναν ευρωτουρκικό ιστό». Το στοιχείο αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μπορεί να έχει σοβαρότατες επιπτώσεις, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι εντάσεις και οι κρίσεις χαμηλής έντασης με την Τουρκία υποχρεώνουν μεν την Ελλάδα να σκληραίνει τη στάση της σε επίπεδο ΕΕ, επιτρέπουν δε παράλληλα σε άλλα κράτη – μέλη να κρύβονται άκοπα, πίσω από την Αθήνα.

Την ίδια στιγμή έχει χτυπήσει «κόκκινο» η ανησυχία της Αθήνας σχετικά με τα τις επόμενες κινήσεις της Τουρκίας, όσο αφορά κυρίως στο θέμα των ελλήνων στρατιωτικών αλλά και στο ενδεχόμενο ενός νέου επεισοδίου στο Αιγαίο.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα στο «Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024