
Πού το πάει ο Τζέφρι Πάιατ;
Οπως και ο Μπερνς, έτσι και ο Πάιατ είναι, αν όχι πανταχού παρών, σίγουρα ορατός και ηχηρός.
Δεν τον έχει χαρακτηρίσει κανείς δημόσια «ανθύπατο» – όπως είχε κάνει το 1998 ο τότε πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης με τον προκάτοχό του Νίκολας Μπερνς. Ωστόσο, δεν είναι υπερβολή ότι ο Τζέφρι Πάιατ έχει αποδειχθεί ο πιο παρεμβατικός πρεσβευτής των ΗΠΑ μετά τον Βοστωνέζο που έδινε το «παρών» στους αγώνες του Παναθηναϊκού.
Οπως και ο Μπερνς, έτσι και ο Πάιατ είναι, αν όχι πανταχού παρών, σίγουρα ορατός και ηχηρός. Είτε πρόκειται για συμμετοχή σε ποδηλατάδα, σαν τον Ποδηλατικό Γύρο Θυσίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα με αφετηρία την Πάτρα και τερματισμό στα Καλάβρυτα. Είτε για δημόσιες δηλώσεις επί θερμών ζητημάτων, όπως έγινε με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και τις αιχμές που άφησε κατά συγκεκριμένου επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην περιοχή.
Ολα αυτά, σύμφωνα με έμπειρους παρατηρητές των σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ, δεν εκφράζουν κάποια στροφή της Ουάσιγκτον στον χειρισμό των ελληνικών θεμάτων αλλά είναι «περισσότερο θέμα προφίλ».
- ΔΥΠΑ: Ειδικά προγράμματα 15.000 θέσεων για Δήμους και Περιφέρειες
- Τροχαίο στο Περιστέρι: Νεκρός 36χρονος οδηγός
- Greece Approves Purchase of Bergamini Frigates
- Συνταγές: Δύο πιάτα με noodles στα… γρήγορα
- Ρωσία – Κίνα: Αλληλοϋποστήριξη σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας – Τα μηνύματα ενόψει της συνάντησης Πούτιν με Σι
- Τέσσερις μύθοι για την πρωτεΐνη (και τι ισχύει)

