Στην πρώτη γυναίκα γιατρό της Ινδίας αφιερωμένο το Google doodle
Συμπληρώνονται 153 χρόνια από τη γέννηση της Anandi Gopal Joshi
Στη Anandi Gopal Joshi είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google με αφορμή τη συμπλήρωση 153 ετών από τη γέννησή της.
Ήταν η πρώτη γυναίκα ινδικής καταγωγής που σπουδάζει και αποφοιτά με διπλό δίπλωμα ιατρικής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πιστεύεται επίσης ότι είναι η πρώτη ινδική γυναίκα που έβαλε πόδι στο αμερικανικό έδαφος.
Η Joshi παντρεύτηκε στην ηλικία των εννέα ετών, όπως ήταν το έθιμο στην Ινδία του 19ου αιώνα. Ο σύζυγός της την ενθάρρυνε να συνεχίσει την εκπαίδευσή της και το ενδιαφέρον της για την ιατρική. Στα δεκαέξι, παρότι δεν ήταν καλά στην υγεία της, αλλά αποφασισμένη να πετύχει, η Joshi έβαλε πλώρη για την Αμερική.
- ΠΑΣΟΚ: Αίτημα σύγκλησης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, παρουσία Τσιάρα, για τη MERCOSUR
- Μπλόκα: «Λευκός καπνός» για συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό
- Φθηνά τη γλίτωσαν: Τα «σκληρά» αστεία της Νίκι Γκλέιζερ που δεν ακούστηκαν στις Χρυσές Σφαίρες
- Ολυμπιακός: Το «ξεμούδιασμα», η επιστροφή του Νιλικίνα και οι αγκαλιές του Βεζένκοφ με Καλάθη και «Πόκου» (vid)
- Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί 24ώρου λόγω έργων – Έως πότε θα ισχύσουν
- Ακτιβιστές και οργανώσεις γυναικών ζητούν να αποσυρθεί το αμαρτωλό Grok του Έλον Μασκ
