Στο κυριακάτικο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (1/4, 19:30, NS1) κοντράρονται για 7η φορά οι προπονητές Μαρίνος Ουζουνίδης και Μανόλο Χιμένεθ με τον Εβρίτη να προηγείται μέχρι τώρα στο… σκορ με 3-2 (νίκες).

Δεν έχουν καταγραφεί βέβαια όλες οι αναμετρήσεις τους σε αθηναϊκά ντέρμπι. Ο Ουζουνίδης έχει τεθεί αντίπαλος του Χιμένεθ ως τεχνικός τριών συλλόγων.

Η πρώτη φορά ήταν στις 19 Δεκεμβρίου 2010, όταν καθοδήγησε τον Ηρακλή στη νίκη (2-0) απέναντι στην ΑΕΚ στο Καυτανζόγλειο Στάδιο με τα γκολ των Ντανιέλ Ντάνι (41’) και Μανώλη Παπαστεριανού (58’).

Στο δεύτερο ραντεβού τους -στις 21 Σεπτεμβρίου 2011- ο Ουζουνίδης καθόταν στον πάγκο της Ξάνθης και υποδέχτηκε τον Χιμένεθ στα Πηγάδια. Ο Ισπανός χαμογέλασε στο φινάλε ενός χορταστικού αγώνα (3-4 ), αλλά περίπου 10 μέρες μετά τερματίστηκε η πρώτη εν Ελλάδι θητεία του. Παρεμπιπτόντως, το γκολ του Εϊντουρ Γκουντγιόνσεν σε εκείνο το ματς (13’, 84’ Μαρσελίνιο Λέιτε, 90+5’ Μάρκο Μαρκόφσκι –  23’ Φαμπιάν Βάργκας, 38’ Νίκος Λυμπερόπουλος, 75’ Εϊντουρ Γκουντγιόνσεν, 90+1’ Βίκτωρ Κλωναρίδης) ήταν και το μοναδικό που πέτυχε περιλάλητος Ισλανδός επιθετικός στη σύντομη καριέρα του στην Ενωση.

Εκτοτε οι υπόλοιπες κόντρες Ουζουνίδη – Χιμένεθ καταγράφηκαν σε αθηναϊκά ντέρμπι μέσα στο 2017. Στις 2 Απριλίου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 0-2 στο ΟΑΚΑ με τα γκολ των Κλωναρίδη (24’) και Μπεργκ (27’), ωστόσο η ΑΕΚ αποκατέστησε τις ισορροπίες με τους Χριστοδουλόπουλο (62’ πέναλτι) και Πέκχαρτ (77’). Την τελευταία λέξη όμως είπε ο Σουηδός του Τριφυλλιού που διαμόρφωσε το 2-3 στο 90’.

Στα πλέι οφ της ίδιας περιόδου (2016-17) οι δύο προπονητές μοιράστηκαν τις νίκες. Στις 21 Μαΐου στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ επικράτησε με το γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 85’, ενώ τρεις μέρες μετά (24/5) ο Παναθηναϊκός κέρδισε στη Λεωφόρο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λέτο (62’).

Η μοναδική ισοπαλία στις κόντρες Ουζουνίδη – Χιμένεθ προέκυψε στον πρώτο γύρο του τρέχοντος πρωταθλήματος στις 19 Νοεμβρίου  στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Οι Πράσινοι πήραν προβάδισμα με τον Ροντρίγκο Μολέντο από το 10’, όμως ο Μάρκο Λιβάγια χτύπησε στο 90+4! Μάλιστα, η μπάλα μετά το σουτ που επιχείρησε ο Κροάτης πήρε τρελό φάλτσο αφότου χτύπησε και στο πόδι του τότε αντιπάλου και σημερινού του συμπαίκτη Νίκλας Χουλτ…

Οπότε δεν σημειώθηκε τότε το Ουζουνίδης – Χιμένεθ 4-2 και ο Ισπανός μπορεί να ισοφαρίσει τις νίκες την Κυριακή 1 Απριλίου.