Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρέμβαση με νοήματα από τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Π. Χηνοφώτη

Παρέμβαση με νοήματα από τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Π. Χηνοφώτη

Βασικό συντελεστή για την εφαρμογή της θα αποτελέσει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, το οποίο θα παρέχει τις κατευθυντήριες εντολές και θα αποφασίζει επί θεμάτων Εθνικής Ασφάλειας, τονίζει ο κ. Χηνοφώτης

Σε μια σημαντική παρέμβαση στέλνοντας μηνύματα, προχώρησε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Παναγιώτης Χηνοφώτης. Με άρθρο του στα «Παραπολιτικά» ανοίγει ξεκάθαρα το θέμα και τάσσεται υπέρ της σύστασης Συμβουλίου Εθνική Ασφάλειας, κάτι που πάντως έχει αρχίσει να συζητά και το Μαξίμου.

Όπως αναφέρει στο άρθρο του:
Παρά το γεγονός ότι τα θεμελιώδη Εθνικά μας Συμφέροντα είναι διαχρονικά στερούμεθα μίας δημοσιοποιημένης, ολοκληρωμένης και θεσμοθετημένης Στρατηγικής Εθνικής Ασφάλειας.

Η νέα Στρατηγική, πολυεπίπεδη αλλά συνεκτική, οφείλει να καταγράφει τα Εθνικά Συμφέροντα, και να συγκεφαλαιώνει όλες τις διαστάσεις του πλέγματος Eθνική Ασφάλεια ήτοι οικονομική, αμυντική, εξωτερική πολιτική και πολιτική εσωτερικής ασφάλειας και πολιτικής προστασίας, οι οποίες θα αποτελούν τις βασικές συνιστώσες της και θα επιδρούν στην εκάστοτε διαμόρφωση της. Η δημοσιοποίηση της θα καταστήσει κοινωνούς τους πολίτες για τη στρατηγική κατεύθυνση της χώρας μας και τις επιδιώξεις για την εθνική της ασφάλεια.

Η υποστήριξη, προστασία και προαγωγή των θεμελιωδών εθνικών συμφερόντων συναρτάται άμεσα με τις βασικές συνιστώσες της Εθνικής Ασφάλειας .
Τα θεμελιώδη Εθνικά Συμφέροντα συνιστούν τις αδιαπραγμάτευτες βουλήσεις και ανάγκες της πατρίδος μας και καθορίζονται πάντα υπό το πρίσμα της εθνικής μας επιβίωσης, κυριαρχίας και αξιοπρέπειας καθώς και της ασφάλειας και ευημερίας του λαού μας. Αποτελούν την ανεξάντλητη πηγή απ΄ όπου εκπηγάζουν οι εθνικοί Αντικειμενικοί Σκοποί(ΑΝΣΚ)οι οποίοι εκπληρούμενοι , προστατεύουν και προωθούν τα Εθνικά μας Συμφέροντα, ενώ καθορίζει και τους τρόπους που αυτοί θα επιτευχθούν ,και τα απαιτούμενα μέσα για την επίτευξή τους.

Βασικό συντελεστή για την εφαρμογή της θα αποτελέσει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, το οποίο θα παρέχει τις κατευθυντήριες εντολές και θα αποφασίζει επί θεμάτων Εθνικής Ασφάλειας όπως αυτή διαμορφούται με τη σύγχρονη έννοια. Θα είναι υπεύθυνο για τη Σχεδίαση της Εθνικής Ασφάλειας, την παρακολούθηση εφαρμογής της, την Κεντρική Διεύθυνση και Έλεγχο πρόληψης, αντιμετώπισης και διαχείρισης ειδικών καταστάσεων και κρίσεων, την Ανάλυση-Αξιολόγηση του επιθυμητού αποτελέσματος και της τελικής κατάστασης. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας θα αντικαταστήσει την Κυβερνητική Επιτροπή(αρ.3 παρ.4 ν.324204) και το ΚΥΣΕΑ(ΠΥΣ 31/26-5-2000) ,αναλαμβάνοντας όλες τις αρμοδιότητες τους.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024