Τον Δεκέμβριο του 1967, ο ούγγρος προπονητής του Ολυμπιακού Μάρτον Μπούκοβι έφυγε για πολιτικούς λόγους από τη χώρα μας.

Αν και τα πλάκωνε η φοβέρα του καθεστώτος, οι φίλαθλοι δεν κατάπιαν σιωπηλά την εκδίωξη του ειδώλου τους. Κατέβηκαν στους δρόμους, άναψαν φωτιές, έσπασαν τζαμαρίες, φώναξαν.

Οι διαδηλώσεις που ξέσπασαν και κράτησαν για τρεις μέρες ήταν στην ουσία οι πρώτες με περιεχόμενο κατά της δικτατορίας – και οι μεγαλύτερες ώς την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ο συγγραφέας Διονύσης Χαριτόπουλος εξιστορεί τα γεγονότα στο βιβλίο του «Τη νύχτα που έφυγε ο Μπούκοβι».

Μια ανάλογη συγκέντρωση έγινε την περασμένη Κυριακή κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου που μιλούσε στον Πειραιά.

Ο Τσακαλώτος έχει φωτογραφιστεί στην εξέδρα επισήμων του ΠΑΟΚ πλάι στον Ιβάν Σαββίδη – μιας ομάδας για την οποία υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι, φέτος, θα έπαιρνε, τη κυβερνητική επινεύσει, πρωτάθλημα.

Ο πρόεδρός της που εισέβαλε στο γήπεδο με την κουμπούρα συνέβαλε ώστε το πρωτάθλημα να αποδράσει από την Τούμπα, ωστόσο οι φίλαθλοι μπορούν να έχουν ένστικτο και να διαμαρτύρονται αν κρίνουν ότι αδικούνται. Ετσι έπραξαν και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού.

Αποτέλεσμα; Τους διέλυσαν με ιδιαίτερη βιαιότητα τα ΜΑΤ ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έκανε μια προκλητικότατη δήλωση κατά των διαδηλωτών, της αντιπολίτευσης, του Τύπου, της ιδιοκτησίας του Ολυμπιακού.

Τα ίδια πάνω-κάτω επανέλαβε, χθες, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος θεωρεί ότι οι διαμαρτυρόμενοι φίλαθλοι είναι εγκάθετοι και χρησιμοποιούνται ως ασπίδα στα επιχειρηματικά συμφέροντα του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο