Σε επιθετικό και κυρίως ειρωνικό τόνο απαντούν πηγές του υπουργείου Οικονομικων στο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κρατά αποστάσεις – έστω και με προσεκτικό τρόπο – από ορισμένες κεντρικές πολιτικές γραμμές της κυβέρνησης.

«Τσάμπα το μελάνι», λένε πηγές του υπουργείου μιλώντας για παραπλανητική δημοσιογραφία.

Όπως αναφέρουν, «το «1-2-3» του «θεωρήματος» που επικαλείται στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα Τα Νέα, όπως και το πόνημα στο εσωτερικό του εντύπου θύμισαν ευθύς αμέσως το τραγουδάκι «1-2-3 ωπ!Τό ‘ριξα στο σορολόπ» (Μαμαγκάκης, 1968).»

» Η διαφορά ανάμεσά τους είναι ότι εκείνο ήταν χαριτωμένο και ενέπιπτε στην ελαφρολαϊκή κουλτούρα της εποχής. Ενώ αυτή η δημοσιογραφία είναι παραπλανητική και εμπίπτει στην πολιτική υποκουλτούρα της δικής μας εποχής. Ίδια με εκείνη που συνόδευε την αποτυχημένη προσπάθεια να ακυρωθεί η ομιλία του υπουργού Οικονομικών στον Πειραιά, μόλις μία ημέρα πριν.»

Υπενθυμίζουν δε «στα Νέα και στους πολιτικούς τους φίλους την περσινή μας συλλογή από πρωτοσέλιδα, επί του ιδίου θέματος, και το πολιτικά χαμένο μελάνι που ξόδεψαν (στο συνημμένο)».

in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας