Τι απαντά ο Τσακαλώτος στα περί δικής του γραμμής στην κυβέρνηση
Σε επιθετικό και κυρίως ειρωνικό τόνο απαντούν πηγές του υπουργείου Οικονομικων στο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κρατά αποστάσεις - έστω και με προσεκτικό τρόπο - από ορισμένες κεντρικές πολιτικές γραμμές της κυβέρνησης.
Σε επιθετικό και κυρίως ειρωνικό τόνο απαντούν πηγές του υπουργείου Οικονομικων στο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κρατά αποστάσεις – έστω και με προσεκτικό τρόπο – από ορισμένες κεντρικές πολιτικές γραμμές της κυβέρνησης.
«Τσάμπα το μελάνι», λένε πηγές του υπουργείου μιλώντας για παραπλανητική δημοσιογραφία.
Όπως αναφέρουν, «το “1-2-3” του “θεωρήματος” που επικαλείται στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα Τα Νέα, όπως και το πόνημα στο εσωτερικό του εντύπου θύμισαν ευθύς αμέσως το τραγουδάκι “1-2-3 ωπ!Τό ‘ριξα στο σορολόπ” (Μαμαγκάκης, 1968).»
» Η διαφορά ανάμεσά τους είναι ότι εκείνο ήταν χαριτωμένο και ενέπιπτε στην ελαφρολαϊκή κουλτούρα της εποχής. Ενώ αυτή η δημοσιογραφία είναι παραπλανητική και εμπίπτει στην πολιτική υποκουλτούρα της δικής μας εποχής. Ίδια με εκείνη που συνόδευε την αποτυχημένη προσπάθεια να ακυρωθεί η ομιλία του υπουργού Οικονομικών στον Πειραιά, μόλις μία ημέρα πριν.»
Υπενθυμίζουν δε «στα Νέα και στους πολιτικούς τους φίλους την περσινή μας συλλογή από πρωτοσέλιδα, επί του ιδίου θέματος, και το πολιτικά χαμένο μελάνι που ξόδεψαν (στο συνημμένο)».
in.gr
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442