Τα προβλήματα αξιοπιστίας των προτάσεων της Tesla αποκτούν μια άλλη διάσταση, καθώς η αμερικανική φίρμα είναι πλέον αναγκασμένη να εκπονήσει το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανάκληση στην ιστορία της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, η Tesla ανακαλεί 123.000 Model S, τα οποία είναι πολύ πιθανόν να παρουσιάζουν φθορές και συγκεκριμένα οξείδωση σε επιμέρους τμήματα σύστημα διεύθυνσης.

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα της οξείδωσης παρουσιάζεται σε πίρους του συστήματος διεύθυνσης, χωρίς ωστόσο η φθορά αυτή να επηρεάζει τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την Tesla, η αντικατάσταση των πίρων πραγματοποιείται προληπτικά και χωρίς οποιοδήποτε κόστος για τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων.

Η ανάκληση της αμερικανικής φίρμας περιλαμβάνει μοντέλα που έχουν παραχθεί πριν από τον Απρίλιο του 2016, ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ανάλογα προβλήματα είναι πιθανό να παρουσιάσει και το μικρότερο και πιο προσιτό Model 3.

Εν μέσω φημών για την αδυναμία της Tesla να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ποιότητα και αξιοπιστία στις προτάσεις της, η μετοχή της αμερικανικής φίρμας σημείωσε περαιτέρω πτώση της τάξης του 4%.

auto.in.gr