Εκτός από τον Αρνό Μπελτράμ, τον συνταγματάρχη της γαλλικής χωροφυλακής που έδωσε τη ζωή του παίρνοντας τη θέση ενός ομήρου στην επίθεση του τζιχαντιστή Ραντουάν Λακντίμ σε σουπερμάρκετ της πόλης Τρέμπ, της περασμένης εβδομάδας, τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ανάμεσά τους ο υπεύθυνος του κρεοπωλείου, Κριστιάν Μεντβ.

Μια έρευνα για «εξύμνηση της τρομοκρατίας» ξεκίνησε στη Γαλλία έπειτα από την ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενός ακτιβιστή για την προστασία των ζώων έπειτα από ένα προσβλητικό μήνυμα του ενάντια στον άτυχο κρεοπώλη που σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στην πόλη Τρεμπ.

Συνελήφθη ο Γάλλος βίγκαν (vegan) που ανήρτησε μήνυμα στον λογαριασμό του στο Facebook στο οποίο αναφέρει ότι δεν τρέφει «καμία συμπόνια» για τον κρεοπώλη που σκοτώθηκε στη τζιχαντιστική επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή σε σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ.

Ο άνδρας αναμένεται να παρουσιαστεί την Πέμπτη ενώπιον δικαστή με την κατηγορία της εξύμνησης της τρομοκρατίας. Την Τρίτη ο πρώην βουλευτής της ριζοσπαστικής αριστεράς Στεφάν Πουσιέ καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή επειδή εξέφρασε στο Twitter την ικανοποίησή του για τον θάνατο του χωροφύλακα Αρνό Μπελτράμ στην ίδια επίθεση.

Εκτός από τον Αρνό Μπελτράμ, τον αξιωματικό της γαλλικής χωροφυλακής που έχασε τη ζωή του παίρνοντας τη θέση ενός ομήρου στην επίθεση του τζιχαντιστή Ραντουάν Λακντίμ στο σουπερμάρκετ Super U, τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ανάμεσά τους ο υπεύθυνος του κρεοπωλείου, Κριστιάν Μεντβ.

Η ομοσπονδία κρεοπωλών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον του vegan εξαιτίας της ανάρτησής του, η οποία πλέον έχει διαγραφεί από το Facebook.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ