
ESM: Εκταμιεύτηκε η υποδόση ύψους 5,7 δισ. ευρώ
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ολοκλήρωσε σήμερα, Τετάρτη, την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης των 5., δισ. ευρώ στην Ελλάδα, από την τέταρτη δόση του προγράμματος στήριξης συνολικού ύψους 6,7 δισ. ευρώ που είχε εγκριθεί χθες από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕSM.
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ολοκλήρωσε σήμερα, Τετάρτη, την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης των 5., δισ. ευρώ στην Ελλάδα, από την τέταρτη δόση του προγράμματος στήριξης συνολικού ύψους 6,7 δισ. ευρώ που είχε εγκριθεί χθες από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕSM, σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter.
#ESM completed €5.7 billion disbursement to #Greece under 4th loan tranche; press release: https://t.co/95tgaQijnB Explainer: https://t.co/rHFmDEoHeT
— ESM (@ESM_Press) 28 Μαρτίου 2018
«Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της ολοκλήρωσης όλων των προαπαιτούμενων από την ελληνική κυβέρνηση και της επακόλουθης έγκρισης του αναθεωρημένου Μνημονίου από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕSM» επισήμανε χθες ο ESM, σημειώνοντας ότι η συνολική δόση θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του χρέους, την εκκαθάριση εγχώριων ληξιπρόθεσμων οφειλών και για τη δημιουργία ενός μαξιλαριού ρευστότητας.
Το υπόλοιπο 1 δισ. που θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την αποπληρωμή του εσωτερικού χρέους, θα μπορεί εκταμιευθεί μετά την 1η Μαΐου, σε συνέχεια νέας απόφασης του ΔΣ του ΕSM.
Ο ESM αναφέρει επίσης πως έως σήμερα έχει εκταμιεύσει συνολικά 45.9 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.
#ESM has now disbursed a total of €45.9 billion to #Greece pic.twitter.com/SWSXL1hYsg
— ESM (@ESM_Press) 28 Μαρτίου 2018
in.gr
- Πορτογαλία: 9 τραυματίες στις δασικές πυρκαγιές – Ζητά ενισχύσεις από Ευρώπη και Μαρόκο
- Το Πράσινο Ακρωτήριο είναι εδώ: Ισοφάρισε την Αργεντινή, έσωσε τετ-α-τετ του Μέσι ο Βοζίνια! (vids)
- Περού: Ανακηρύχθηκε και τυπικά εκλεγμένη πρόεδρος η Κέικο Φουχιμόρι
- Νέο απίθανο γκολ ο Μέσι, ξανά… βροχή τα ρεκόρ! (vids, pics)
- Ιράν: Το αεροπλανοφόρο Charles-De-Gaulle αναχώρησε από τη Μέση Ανατολή και επιστρέφει στην Τουλόν
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Drones αντί για πλοία
