Από τις 29 Μαρτίου έως και την 1 Απριλίου 2018, διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας.

Από τις 29 Μαρτίου έως και την 1 Απριλίου 2018, διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας.

Τα αλλεργικά νοσήματα, σύμφωνα με τα ευρήματα όλων των παγκοσμίων επιδημιολογικών μελετών γνωρίζουν δραματική αύξηση της συχνότητάς τους, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, γεγονός που έκανε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αλλεργίας (WAO) να χαρακτηρίσει τις αλλεργικές παθήσεις ως «Επιδημία του 21ου αιώνα». Πιθανολογείται ότι ο κύριος παράγοντας που ευθύνεται για το φαινόμενο αυτό είναι με μία λέξη ο λεγόμενος «Δυτικός Τρόπος Ζωής».

Παράλληλα, οι πρόοδοι της Ιατρικής Επιστήμης και κατά συνέπεια της Αλλεργιολογίας, προχωρούν με αλματώδεις ρυθμούς και στο πεδίο της διάγνωσης και στο πεδίο της θεραπευτικής αντιμετώπισης. Έτσι, πλέον έχει ξεκαθαριστεί πλήρως ότι η Αλλεργία είναι ένα πολυσυστηματικό νόσημα που προσβάλει πολλά όργανα – στόχους του ανθρώπινου οργανισμού.

Ο ειδικός Αλλεργιολόγος είναι ο μόνος κατάλληλος να διαγνώσει, να χειριστεί και να αντιμετωπίσει κατάλληλα τα παραπάνω νοσήματα, με όπλα του την πληθώρα των νέων φαρμάκων και των εξειδικευμένων βιολογικών θεραπειών που υπάρχουν πλέον στη φαρέτρα του.

Διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που συμμετέχουν στο Συνέδριο, θα εξερευνήσουν το σύμπαν της Αλλεργίας, θα ανταλλάξουν γνώσεις, εμπειρία, καθώς και τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις.

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr