Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστημονική ημερίδα για τα τροχαία ατυχήματα και την ψυχοπαθολογία

Επιστημονική ημερίδα για τα τροχαία ατυχήματα και την ψυχοπαθολογία

Ο Ψυχιατρικός Τομέας του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εκπονεί διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Τροχαία ατυχήματα: Ο ρόλος της ψυχοπαθολογίας και οι δημογραφικές επιπτώσεις τους».

Ο Ψυχιατρικός Τομέας του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εκπονεί διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα:«Τροχαία ατυχήματα: Ο ρόλος της ψυχοπαθολογίας και οι δημογραφικές επιπτώσεις τους», την Παρασκευή 30 Μαρτίου (ώρα 09:00 – 15:00).

Στόχος της εν λόγω επιστημονικής ημερίδας είναι η ανάδειξη της μεγάλης διάστασης του προβλήματος των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας και η σύνδεσή του με το εξίσου σοβαρό δημογραφικό ζήτημα. Παράλληλα, θα επιχειρηθεί η σύνδεση των παραπάνω θεμάτων με την ψυχοπαθολογική συμπτωματολογία, σε μια προσπάθεια σφαιρικής προσέγγισης μιας πολύπλοκης πραγματικότητας.

Ως εισηγητές στην ημερίδα αυτή – εκτός των στελεχών του Ψυχιατρικού Τομέα και συναδέλφων ψυχιάτρων από την Β’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών που διαθέτουν μακρά κλινική πείρα – έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν ειδικοί από διαφορετικά επιστημονικά πεδία, όπως οι Νίκος Χριστοδουλάκης (Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών,Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών– τ. Υπουργός), Νίκος Λοΐζος (Γενικός Γραμματέας Εταιρείας Δημογραφικών Μελετών, Δρ. Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Paris I – Sorbonne) και Πέτρος Τατσόπουλος (Συγγραφέας – τ. Βουλευτής).

Η επιστημονική ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» (Μεσογείων 152, Αθήνα), έχει ελεύθερη είσοδο, ενώ με το πέρας της θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό παρακολούθησης.

health.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024