Εκτενή αναφορά στις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, περί ανταλλαγής των δύο ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς κάνουν σε δημοσιεύματά τους ιστοσελίδες της Τουρκίας. Τα τουρκικά ΜΜΕ άδραξαν αμέσως την ευκαιρία, κάνοντας λόγο μάλιστα ακόμη και για «προσφορά στην Τουρκία» από την ελληνική πλευρά, η οποία «στριμώχτηκε».

Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Hurriyet, σε άρθρο που έχει τον τίτλο «Πρόταση για ανταλλαγή των Ελλήνων με τους τούρκους στρατιωτικούς» περιλαμβάνονται τις δηλώσεις του Κώστα Κατσίκη αλλά και η αντίδραση του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των δύο ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

«Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, είπε ότι ο Ερντογάν κατά την επιστροφή του από την Βάρνα έστειλε το μήνυμα για ανταλλαγή. Εάν οι ηγέτες των δύο χωρών παρακάμψουν τη Δικαιοσύνη στις χώρες τους, κατά την άποψη του μπορεί να διευθετηθεί το θέμα» αναφέρει το δημοσίευμα, υπογραμμίζοντας ότι ο βουλευτής είπε πως είναι δική του άποψη και δεν δεσμεύει το κόμμα του.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναμεταδίδει και τις νεότερες δηλώσεις Κατσίκη, στις οποίες ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κάνει λόγο για «υποθετικό σενάριο».

H Υeniakit, από την πλευρά της, ανακοινώνει ότι οι Έλληνες «στριμώχτηκαν στη γωνία» και κάνουν λόγο για ανταλλαγή.

Η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις Κατσίκη, σημειώνοντας πως ήρθαν μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν για τους δύο στρατιωτικούς, παρουσιάζοντας με αυτό τον τρόπο την ιδέα της ανταλλαγής ως επακόλουθο των πράξεων του τούρκου προέδρου.

Στο ίδιο κλίμα η Haber7 με τον τίτλο: «Το είπαν για πρώτη φορά! Η προσφορά ανταλλαγής στην Τουρκία» αναφερόμενη στη θέση του κ. Κατσίκη, ο οποίος ως στέλεχος της κυβέρνησης συζήτησε την ανταλλαγή των ελλήνων στρατιωτικών με τους τούρκους αξιωματικούς.

in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας