Στις φιλοζωϊκές οργανώσεις μεταθέτει την ευθύνη για την προσωρινή απόσυρση του νομοσχεδίου για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης.

Μιλώντας, σήμερα στον Σκάι, ο κ. Τσιρώνης άφησε αιχμές για την αποχώρηση ορισμένων φιλοζωικών οργανώσεων από το διάλογο για το νομοσχέδιο.

Απαντώντας δε στις επικρίσεις των φιλοζωϊκών οργανώσεων για το νομοσχέδιο είπε ότι «δεν προσθέσαμε ούτε ένα καθήκον παραπάνω στους δήμους, που έχουν δικαίωμα να αναθέτουν μέρος των καθηκόντων του στους εθελοντές, άλλα για πρώτη φορά με διαφάνεια στις συμβάσεις».

Και συμπλήρωσε ότι, «το νομοσχέδιο θα επανέλθει γιατί η κατάσταση στους δήμους είναι στο απροχώρητο και η κοινωνία δεν αντέχει».

Σχολιάζοντας την προσωρινή απόσυρση του νομοσχεδίου ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποστηρίξε ότι «μού το ζήτησε ο πρωθυπουργός να το αποσύρουμε, είχαμε τη γενναιότητα να το κάνουμε ως κυβέρνηση».

Πάντως την απόσυρση του νομοσχεδίου την ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

Τέλος, σε ότι αφορά τα πρόστιμα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, ο κ. Τσιρώνης είπε ότι η κυβέρνηση επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση του παραεμπορίου και των ανεξέλεγκτων γεννήσεων, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ήταν οι φιλοζωικές οργανώσεις που ζητούσαν καθολική στείρωση.

in.gr