Μαίρη Μπιμπή

Σειρά συναντήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έχει η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, με αφορμή την αντιμετώπιση της διαρκούς έλλειψεις φαρμάκων που καταγγέλλουν ασθενείς και φαρμακοποιοί.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή 23 Μαρτίου, η διοίκηση του ΕΟΦ είχε συνάντηση με εκπροσώπους των φαρμακαποθηκών και της φαρμακευτικής εταιρείας MSD, ενώ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δεν προσήλθε ενώ είχε προσκληθεί.

Η MSD δεσμεύθηκε να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με τη διακίνηση ορισμένων εκ των σκευασμάτων της.

Ο κύκλος των επαφών του ΕΟΦ θα συνεχιστεί και με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες με στόχο πάντα την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πληροφορίες από τον χώρο του ΠΦΣ αναφέρουν ότι το ΔΣ αποφάσισε να μην παραστεί στη συνάντηση με τον ΕΟΦ διότι έκρινε ότι κατά την συνάντηση που προηγήθηκε με τη διοίκηση του ΕΟΦ, διάρκειας πλέον της μιας ώρας, προέβαλε όλη την έκταση του προβλήματος και έδωσε όλα τα στοιχεία που απαιτούνταν για την διερεύνηση του.

Ο ΠΦΣ υπενθυμίζει ότι, ο ΕΟΦ έχει την πλήρη και αποκλειστική αρμοδιότητα να πάρει όποιο μέτρο κρίνει σκόπιμο για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων προβλημάτων και πως ο ρόλος του θεσμικού οργάνου των φαρμακοποιών σταματά στην ενημέρωση των αρμοδίων φορέων.

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο