Μια καινούργια πρόταση κάθε έξι μήνες θα λανσάρει η Seat έως και το 2020 με σκοπό να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Από το πλάνο της ισπανικής φίρμας δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει το Leon, η επόμενη γενιά του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία μέσα στο 2019.

Το νέο Leon θα διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τις σημερινές προδιαγραφές του. Έχοντας ως αφετηρία την ήδη γνωστή πλατφόρμα MQB, το μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback της Seat θα εφοδιάζεται με του TSI κινητήρες βενζίνης των 1,0 και 1,5 λίτρων, όπως άλλωστε και με τον τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα των 1,6 λίτρων.

Τη διαφορά θα κάνει η plug-in υβριδική εκδοχή του αυτοκινήτου, που στα πρότυπα των αντίστοιχων προτάσεων της VW και της Audi θα προσφέρει «ηλεκτρική» αυτονομία 50 χιλιομέτρων.

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν οι τρίθυρες εκδόσεις αμαξώματος, όχι όμως και εκείνες που εστιάζουν στην πρακτικότητα (βλέπε ST).

Μάλιστα, με σκοπό την ενίσχυση των διαθέσιμων χώρων για επιβάτες και αποσκευές στο εσωτερικό, το νέο Leon αναμένεται να προσθέσει μερικά χιλιοστά στο μεταξόνιό του.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο