Λίγο μετά την ανακοίνωση της FIFA, πως παρέλαβε τους φακέλους των δύο υποψηφιοτήτων, ο πρόεδρός της, Τζιάνι Ινφαντίνο, προέβη σε δηλώσεις χαρακτηρίζοντας την διαδικασία ως «δίκαιη, αντικειμενική και διαφανής».

Ειδικότερα, υποψηφιότητα έχουν θέσει το Μαρόκο και απο κοινού ΗΠΑ, Καναδάς και Μεξικό, ενώ η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί στο ετήσιο συνέδριο της FIFA τον Ιούνιο στην Μόσχα.

«Οι δύο υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν από την ειδική επιτροπή η οποία θα επισκεφθεί για το σκοπό αυτό τις υποψήφιες χώρες. Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA είναι δίκαιη, αντικειμενική και διαφανής», δήλωσε ο Ινφαντίνο όσον αφορά τις υποψήφιες χώρες.

Στην συνέχεια, αναφερόμενος στις συνεχείς φήμες για διαφθορά στις λειτουργικές διαδικασίες της ομοσπονδίας πρόσθεσε: «Η FIFA έχει επικριθεί έντονα για το πώς διεξήγαγε την διαδικασία ανάθεσης των διοργανώσεων κατά το παρελθόν. Ήταν υποχρέωσή μας να μάθουμε από αυτό και να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο αμφιβολίας ή υποκειμενικότητας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κανόνες αυτής της διαδικασίας… περιλαμβάνουν τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής συμπεριφοράς, συμμετοχής και δέσμευσης για βιωσιμότητα και ανθρώπινα δικαιώματα».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ