Αναφορές που προέρχονται από πρώην και νυν υπαλλήλους της Tesla και κάνουν λόγο για την αδυναμία της αμερικανικής φίρμας να εξασφαλίζει στη γραμμή παραγωγής υψηλά στάνταρ ποιότητας.

Ειδικότερα, στις καταγγελίες των υπαλλήλων της αμερικανικής φίρμας γίνεται λόγος για υψηλά ποσοστά ελαττωματικών εξαρτημάτων που φτάνουν στη μονάδα συναρμολόγησης του Model 3 από το Freemont.

Σύμφωνα με μηχανολόγο μηχανικό της Tesla το 40% των εξαρτημάτων δεν διαθέτουν τις απαραίτητες προδιαγραφές και απαιτούν περαιτέρω επεξεργασία, γεγονός που προκαλεί σημαντικές καθυστερήσεις στη γραμμή παραγωγής του αυτοκινήτου.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις τα ελαττωματικά εξαρτήματα οδηγούνται σε άλλη μονάδα της αμερικανικής φίρμας, σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων, ώστε να επιδιορθωθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο η Tesla αναγκάστηκε να διακόψει την παραγωγή του Model 3 για την απαραίτητη συντήρηση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, γεγονός που πολύ συνέδεσαν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο στις γραμμές παραγωγής του Model 3 όσο και των μπαταριών στο περίφημο Gigafactory.

auto.in.gr