Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βάση για αμερικανικά drones η Λάρισα - Τι θα κάνουν τα υπερόπλα

Βάση για αμερικανικά drones η Λάρισα – Τι θα κάνουν τα υπερόπλα

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», εντός του Μαΐου αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα αρχίσουν να επιχειρούν από τη βάση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα.

Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι οι Αμερικανοί σκέφτονται να μεταφέρουν μέρος της στρατιωτικής βάσης του από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας σε ελληνικό έδαφος, μια άλλη αποκάλυψη έρχεται από την εφημερίδα «Το Βήμα». Συγκεκριμένα, όπως γράφει το «Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί στα περίπτερα, υπάρχει σχέδιο -εντός του Μαΐου- αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να αρχίσουν να επιχειρούν από τη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα.

Δηλαδή τα γνωστά σε όλους μας drones, αλλά πολεμικά υπερόπλα, θα έρθουν στην Ελλάδα μετατρέποντας τη Λάρισα σε κομβικό σημείο για τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα» η στάθμευση των αμερικανικών MQ-9 Reaper στη Λάρισα θα δίνει έμφαση στη συλλογή πληροφοριών, στην παρακολούθηση και στην αναγνώριση, σε μια πολύ ευαίσθητη στρατηγικά περιοχή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ήδη τις τελευταίες εβδομάδες στη συγκεκριμένη βάση στη Λάρισα πραγματοποιούνται εργασίες υποδομής από αμερικανικό εξειδικευμένο προσωπικό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η νομική βάση έχει βρεθεί από το απόρρητο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες το 1992 και η τελική συμφωνία δεν αναμένεται να χρειαστεί κύρωση από τη Βουλή, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών έχει παράσχει την πολιτική έγκρισή του.

Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα επιμένουν ότι η αμερικανική προσέγγιση σε σχέση με την Ελλάδα είναι ευρύτερη. Η Ουάσινγκτον θέλει να ενισχύσει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ώστε αυτές να μπορούν να επιχειρούν καλύτερα στην ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου. Και βεβαίως έρχεται ως συνέχεια των κακών σχέσεων της Ουάσιγκτον με την Αγκυρα.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024