Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στη Γαλλία [Βίντεο & Εικόνες]

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στη Γαλλία [Βίντεο & Εικόνες]

Ο δράστης που κρατούσε ομήρους σε σούπερ μάρκετ σε σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ στη νότια Γαλλία σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter. Ο δράστης, ηλικίας 26 ετών, ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές για μικροαδικήματα.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην πόλη Τρεμπ της νοτιοδυτικής Γαλλίας, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τριών ανθρώπων, χωρίς να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό της.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε πως ένας «στρατιώτης του χαλιφάτου» πραγματοποίησε την επίθεση. Η τζιχαντιστική οργάνωση δεν έδωσε άλλες πληροφορίες.

Γνωστός στις Αρχές ο δράστης

Όπως ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Κολόμπ, ο άνδρας που σκότωσε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους σε επιθέσεις στη νότια Γαλλία ήταν ένας 26χρονος που ήταν γνωστός στις αρχές για μικροαδικήματα και κατοχή ναρκωτικών.

Ο Κολόμπ είπε πως ο επιτιθέμενος λεγόταν Ρεντουάν Λακντίμ και πως ήταν από τη γειτονική Καρκασόν, απ’ όπου ξεκίνησαν οι επιθέσεις. «Ήταν γνωστός [στις αρχές] για μικροαδικήματα. Τον είχαμε παρακολουθήσει και πιστεύαμε ότι δεν είχε ριζοσπαστικοποιηθεί», είπε ο Κολόμπ.

Το χρονικό της επίθεσης

Ο δράστης που κρατούσε ομήρους σε σούπερ μάρκετ σε σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ στη νότια Γαλλία σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας εισέβαλαν στο κατάστημα και τραυμάτισαν θανάσιμα τον ένοπλο.

Τα γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς, ενώ πηγή του υπουργείου Εσωτερικών, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, επιβεβαίωσε τους δύο θανάτους. Όσον αφορά το τρίτο θύμα, όπως αναφέρεται από την αστυνομία δεν βρίσκεται στο σούπερ μάρκετ, αλλά σε διπλανή περιοχή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι οδηγός, του οποίου το αυτοκίνητο έκλεψε ο δράστης, σκοτώνοντας τον οδηγό και τραυματίζοντας τον συνοδηγό.

Το περιστατικό ομηρείας στο σούπερ μάρκετ ξεκίνησε περίπου στις 11:00 (τοπική ώρα) και αντιμετωπίστηκε από τις Αρχές στη Γαλλία ως τρομοκρατική ενέργεια, καθώς ο δράστης φέρεται να έχει δηλώσει πίστη στον ISIS.

Νωρίτερα, άνδρας άνοιξε πυρ κατά δύο αστυνομικών που έκαναν τζόκινγκ στην κοντινή πόλη Καρκασόν, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον έναν.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα και τις οποίες επικαλείται το γαλλικό Πρακτορείο, «ο ύποπτος έκλεψε αρχικά ένα αυτοκίνητο στην Καρκασόν σκοτώνοντας έναν από τους δύο επιβαίνοντες τραυματίζοντας τον άλλο, πριν τραυματίσει στη συνέχεια στον ώμο έναν αστυνομικό των CRS κοντά στο στρατόπεδό του όχι μακριά από το σημείο. Στη συνέχεια, σκότωσε άλλους δύο ανθρώπους κατά τη σύλληψη ομήρων σε σουπερμάρκετ στην Τρεμπ».

in.gr

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024