Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός : «Αυτά δίνουμε και τέλος»

Παναθηναϊκός : «Αυτά δίνουμε και τέλος»

Ο Γιάννης Αλαφούζος κάποια στιγμή κι από τη στιγμή που πλησιάζει το τέλος της προθεσμίας για την κατάθεση φακέλου για την άδεια, θα έβαζε το χέρι στην τσέπη.

Ο Γιάννης Αλαφούζος κάποια στιγμή κι από τη στιγμή που πλησιάζει το τέλος της προθεσμίας για την κατάθεση φακέλου για την άδεια, θα έβαζε το χέρι στην τσέπη.

Τόσο καιρό καθυστερούσε για διάφορους λόγους. Πρώτον, για να διαπιστώσει αν θα βρεθεί νωρίτερα διάδοχη κατάσταση στο μετοχικό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, προκειμένου ν’ απαλλαγεί από τα οικονομικά βάρη. Η άμεση εμπλοκή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των συνεργατών του δυστυχώς για τον σύλλογο είναι ανέφικτη. Δεύτερον, ο Αλαφούζος πίστευε κι έστελνε το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν λεφτά, άρα είναι υποχρεωμένοι όλοι να συμβιβαστούν με μικρό μέρος των οφειλομένων και να υπογράψουν μακροχρόνιους διακανονισμούς, για να αδειοδοτηθεί η ομάδα.

Υπήρχαν επίσης τα σενάρια για τις 120 δόσεις, για ένταξη σε ειδική διάταξη της ΟΥΕΦΑ και τώρα υπάρχει και η σοβαρή πιθανότητα ν’ αλλάξει ο κανονισμός που προβλέπει υποβιβασμό για όσες ΠΑΕ δεν πάρουν άδεια. Σε κάθε περίπτωση, όμως, χρειάζονταν χρήματα για να μην υπάρχουν άλλες κυρώσεις. Κι επειδή ακόμα δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι θα ακυρωθεί ο υποβιβασμός, ο μεγαλομέτοχος του «τριφυλλιού» πρέπει να βάλει λεφτά για να σταματήσει να περνάει από το μυαλό όλων η Football League. Και θα βάλει. Μπορεί εντός διημέρου, σίγουρα, πάντως, έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο Παναθηναϊκός υπολογίζεται ότι χρειάζεται περίπου τρία εκατ. ευρώ για να πει ότι πάει με ένα καλό διαπραγματευτικό χαρτί στις συζητήσεις με τον κάθε πιστωτή. Είναι άγνωστο, όμως, πόσα θα χρήματα θα βάλει ο Αλαφούζος. Η τακτική που θ’ ακολουθηθεί, ωστόσο, είναι δεδομένη. Για παράδειγμα ο Βέμερ διεκδικεί 600.000 ευρώ και ζητάει μπροστά τα μισά για να συναινέσει. Η πρόταση του Παναθηναϊκού μάλλον δύσκολα θα φτάσει σ’ αυτό το ποσό. Θα προτείνει λιγότερα και θα περιμένει κατανόηση.

«Δεν έχουμε χρόνο για παζάρια. Θα πρέπει να συμφωνήσουν με τους όρους μας. Να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για περισσότερα. Αυτά μπορούμε τώρα να σας δώσουμε και τέλος…». Αυτό έλεγαν συνεργάτες του Αλαφούζου χθες και αυτό θα μεταφερθεί και στους πιστωτές. Συμπλήρωναν, μάλιστα, πως αν είναι… να παίξουμε με τους όρους των πιστωτών, τότε γιατί να μην έβαζε χρήματα ο Αλαφούζος νωρίτερα; Μία επιθετική, λοιπόν, αλλά και ξεκάθαρη τακτική. Το αν θα βρει ανταπόκριση σε όλους καλώς. Διαφορετικά, ο Παναθηναϊκός θα ελπίζει πλέον σε αλλαγή του κανονισμού.

in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024