Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταγιάνι σε Άγκυρα: Απελευθερώστε τους έλληνες στρατιωτικούς

Ταγιάνι σε Άγκυρα: Απελευθερώστε τους έλληνες στρατιωτικούς

Προειδοποίηση προς την Άγκυρα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ζητώντας και την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών. Νωρίτερα, πάντως, προκλήθηκε σύγχυση μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, σύμφωνα με το οποίο στην εξωτερική μνήμη κινητού τηλεφώνου των δύο στρατιωτικών βρέθηκαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα.

Προειδοποίηση προς την Άγκυρα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ζητώντας και την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

«Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι πάγιο αίτημά μας και αυτό περιλαμβάνει και τους δύο έλληνες στρατιωτικούς» είπε ο Α.Ταγιάνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής.

«Έχουμε καλέσει την Τουρκία να τους απελευθερώσει πολύ γρήγορα» προσέθεσε, αναφέροντας ότι «η Τουρκία είναι ένας από τους συνομιλητές μας αλλά οφείλουν να σέβονται το διεθνές δίκαιο».

Νωρίτερα, σύγχυση προκλήθηκε μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, σύμφωνα με το οποίο στην εξωτερική μνήμη κινητού τηλεφώνου των δύο στρατιωτικών βρέθηκαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα.

Την είδηση, ωστόσο, διαψεύδει το ελληνικό Πεντάγωνο, υποστηρίζοντας ότι τα κινητά ελέγχθηκαν, παρουσία έλληνα εμπειρογνώμονα, και ήταν «καθαρά».

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024