Παπαδημούλης: Να συνεχιστεί ο αγώνας για ηθικοποίηση του συστήματος υγείας
«Απαιτείται να συνεχιστεί ο αγώνας για ηθικοποίηση του συστήματος υγείας, απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς» ανάφερε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στην ομιλία στο δυνέδριο για «Το Μέλλον του Συστήματος Υγείας στην Ελλάδα».
«Απαιτείται να συνεχιστεί ο αγώνας για ηθικοποίηση του συστήματος υγείας, απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς» ανάφερε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στην ομιλία στο δυνέδριο για «Το Μέλλον του Συστήματος Υγείας στην Ελλάδα».
Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε σε «ισχυρά συμφέροντα που είχαν οργανώσει και συντηρήσει ένα καθεστώς διαπλοκής, προκλητής ζήτησης, συναλλαγής με τα ισχυρά συμφέροντα των προμηθειών υγείας και φαρμάκου, ανυπαρξίας μηχανισμών ελέγχου του κόστους και της ποιότητας των υπηρεσιών, ανοχής και συχνά συγκάλυψης των κοινωνικά εγκληματικών φαινομένων σπατάλης, διαφθοράς και εκμετάλλευσης του αρρώστου».
Όπως είπε, «φαινόμενα ακραίας διαφθοράς, όπως στην περίπτωση της Novartis, δεν αποτελούν εξαίρεση στον ευρωπαϊκό χώρο, ούτε αφορούν μόνο την Ελλάδα. Απλώς, σε μια χώρα με τεράστια θεσμικά ελλείμματα και ανεπαρκείς μηχανισμούς ελέγχου, η επιθετική πρακτική κάποιων εταιρειών βρήκε πρόσφορο έδαφος στους κατάλληλους ανθρώπους για να μετατραπεί σε “πάρτι”».
Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημείωσε, ότι το μεγάλο στοίχημα στη μεταμνημονιακή περίοδο, θα είναι η σταδιακή άρση των εμποδίων της λιτότητας στην πληρέστερη υλοποίηση του πολιτικού στόχου της ισότητας στην yγεία και της εγγυημένης κάλυψης των υγειονομικών αναγκών όλων.
Τόνισε εξάλλου, ότι η επάρκεια χρηματοδότησης των συστημάτων υγείας, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αποτελεί αιτία ανησυχίας, εξαιτίας της πίεσης στις δημόσιες δαπάνες, της μειούμενης βάσης εσόδων του συστήματος ασφάλισης υγείας και του, ήδη υψηλού, ποσοστού ιδιωτικών δαπανών.
health.in.gr
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις
- Φίλες και στην πραγματική ζωή: H Αλάνα Ούμπακ είναι «το κορίτσι» της Ρις Γουίδερσπουν
- Πότε είναι νόμιμη η αύξηση του ενοικίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)


























![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442