Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στη δημοσιότητα το video από το δυστύχημα με αυτόνομο όχημα της Uber

Στη δημοσιότητα το video από το δυστύχημα με αυτόνομο όχημα της Uber

Οι αστυνομικές αρχές του Σαν Φρανσίσκο έδωσαν στο φως της δημοσιότητας video από το δυστύχημα στο οποίο ένας ποδηλάτης έχασε τη ζωή μετά από σύγκρουση με αυτόνομο όχημα της Uber.

Τα όσα κατέγραψε η κάμερα από το εσωτερικό του αυτόνομου οχήματος της Uber τη στιγμή της σύγκρουσης με πεζό έδωσαν στο φως της δημοσιότητας οι αστυνομικές αρχές του Σαν Φρανσίσκο, ρίχνοντας φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες μια γυναίκα 49 ετών έχασε τη ζωή της.

Στο video των 20 δευτερολέπτων μπορεί κανείς να διακρίνει έναν πεζό ο οποίος επιχειρεί να διασχίσει τον δρόμο με το ποδήλατό του. Εξαιτίας των φωτιστικών συνθηκών, το αυτόνομο όχημα της Uber δεν εντοπίζει εγκαίρως τον πεζό και δεν καταφέρνει να επιβραδύνει τόσο ώστε να αποφύγει τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Αντιστοίχως και ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος δεν συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία και δεν έχει την προσοχή του στον δρόμο αποτυγχάνει να παρέμβει εγκαίρως.

Τα πρώτα συμπεράσματα των τοπικών αστυνομικών αρχών, πάντως, αναφέρουν πως η ευθύνη για το δυστύχημα βαραίνει τον πεζό που έχασε τη ζωή του και όχι το αυτόνομο όχημα της Uber που δεν κατάφερε να αποφύγει τη μοιραία σύγκρουση.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που ένα αυτόνομο όχημα της Uber εμπλέκεται σε ατύχημα στους δρόμους της Καλιφόρνια, μέχρι σήμερα δεν είχε υπάρξει καταγραφεί απώλεια ζωής.

Μετά το δυστύχημα, η Uber ανέστειλε τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων, ενώ στην ίδια απόφαση οδηγήθηκε και η Toyota.

auto.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024