Οι κοινοί παρανομαστές της Εθνικής, ύστερα από 3.051 μέρες
Στις 14 Νοεμβρίου 2009 καταγράφηκε ο τελευταίος αγώνας της Εθνικής στο ΟΑΚΑ. Υστερα από 3.051 μέρες το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιστρέφει στο Ολυμπιακό Στάδιο για το φιλικό με την Ελβετία (23/3, 20:00) έχοντας τρεις κοινούς παρανομαστές σε σχέση με το προ 9ετίας επίσημο παιχνίδι.
Νίκος Βελονάκης
Στις 14 Νοεμβρίου 2009 καταγράφηκε ο τελευταίος αγώνας της Εθνικής στο ΟΑΚΑ. Υστερα από 3.051 μέρες το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιστρέφει στο Ολυμπιακό Στάδιο για το φιλικό με την Ελβετία (23/3, 20:00) έχοντας τρεις κοινούς παρανομαστές σε σχέση με το προ 9ετίας επίσημο παιχνίδι.
Σε εκείνο το πρώτο μπαράζ κόντρα στην Ουκρανία (0-0) με φόντο την τελική φάση του Μουντιάλ 2010 είχε συμπεριληφθεί από τον Οτο Ρεχάγκελ στο βασικό σχήμα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος (τότε παίκτης της Τζένοα), ενώ επιστρατεύτηκε ως αλλαγή ο Κώστας Μήτρογλου.
Το ντεμπούτο του Μήτρογλου
Μάλιστα, ο «πιστολέρο» (που αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό) πραγματοποίησε εκείνη τη βραδιά το ντεμπούτο του με την εθνική ανδρών αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 71’. Από τότε έχει να αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ο παίκτης που μετράει σήμερα 58 συμμετοχές και 16 γκολ με την Εθνική.
Ο τρίτος κοινός παρανομαστής με τη σημερινή σύνθεση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι ο αρχηγός Βασίλης Τοροσίδης. Απλώς ο «Τόρο» ήταν λαβωμένος τον Νοέμβριο του 2009 και έχασε τους δύο αγώνες μπαράζ με τους Ουκρανούς (0-0 στο ΟΑΚΑ, 0-1 νίκη πρόκριση στο Ντόνετσκ). Απόντος μάλιστα και του επίσης τραυματία Γιούρκα Σεϊταρίδη ο Ρεχάγκελ είχε επιστρατεύσει τότε και στα δύο παιχνίδια τον Λουκά Βύντρα ως δεξί μπακ χαφ.
Ο Γερμανός, άλλωστε, είχε επιλέξει σχήμα με τρία στόπερ. Στο ΟΑΚΑ στις 14 Νοεμβρίου 2009 ήταν τερματοφύλακας ο Αλέξανδρος Τζόρβας, στο κέντρο της άμυνας οι Βαγγέλης Μόρας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Σωτήρης Κυργιάκος, μπακ – χαφ οι Λουκάς Βύντρα, Νίκος Σπυρόπουλος, κεντρικοί μέσοι οι Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, wingers οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Γιώργος Σαμαράς και σέντερ φορ ο Φάνης Γκέκας.
Πέραν του Κώστα Μήτρογλου είχε χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή και ο Άγγελος Χαριστέας αντί του Γκέκα (στο 65’).
Από εκείνη την ομάδα λοιπόν παραμένουν στις εθνικές επάλξεις οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Κώστας Μήτρογλου και Βασίλης Τοροσίδης.
in.gr
- Παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη: Μεγάλη μελέτη καταρρίπτει τους ισχυρισμούς Τραμπ
- Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας
- Πέσιτς: «Αυτό που κάνει η Euroleague είναι καταστροφικό»
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
- Σάμος: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον 47χρονο εκπαιδευτικό για διακεκριμένη προσβολή ανηλίκων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442