Ιατροί – οπλίτες θα καλύψουν τα κενά στα περιφερειακά ιατρεία
Την κάλυψη των κενών θέσεων γιατρών στα περιφερειακά ιατρεία και Κέντρα Υγείας με ιατρούς - οπλίτες θητείας αποφάσισε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα του υπουργείου Υγείας.
Με ιατρούς – οπλίτες θητείας θα καλυφθούν οι κενές θέσεις που υπάρχουν στα περιφερειακά ιατρεία και Κέντρα Υγείας που βρίσκονται σε άγονες περιοχές της χώρας, έπειτα από απόφαση που πήρε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υλοποιώντας τα σχετικά αιτήματα του υπουργείου Υγείας.
Σε πρώτη φάση, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης υπέγραψε την απόφαση για την τοποθέτηση των πρώτων 13 ιατρών – οπλιτών, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα: ΠΠΙ Λειψών, ΠΠΙ Τήλου, ΠΙ Ιερισσού του ΚΥ Παλαιοχωρίου, ΠΙ Αγράφων, ΠΙ Ραπτοπούλου, ΠΙ Στενώματος του ΚΥ Δυτ. Φραγκίστας, ΠΙ Κοντοβάζαινας του ΚΥ Τροπαίων, ΠΙ Κάμπου Βοιών του ΚΥ Νεαπόλεως, ΠΙ Καλάμου του ΚΥ Βασιλικής, ΠΠΙ Σπετσών του ΚΥ Κρανιδίου, ΠΠΙ Κάσου, ΠΙ Αεροδρομίου Καρπάθου και ΚΥ Καρπάθου.
Παράλληλα, όσοι οπλίτες ιατροί συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα έχουν τη δυνατότητα για ταυτόχρονη αναγνώριση του χρόνου στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και ως χρόνου εκπλήρωσης της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου, με δαπάνη του υπουργείου Υγείας.
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση δεν είναι η πρώτη για φέτος, καθώς τον Ιανουάριο είχαν τοποθετηθεί 19 οπλίτες θητείας – ιατροί για την κάλυψη αναγκών των πολυδύναμων περιφερειακών ιατρείων (ΠΠΙ) Σχοινούσας, Φολεγάνδρου, Οινουσών, Χάλκης και Αλοννήσου, των περιφερειακών ιατρείων (ΠΙ) Αργυρίου (Μουζακίου Καρδίτσας), Αθαμανίου (Άρτας), Κατωμερίου (για εξυπηρέτηση Μεγανησίου Λευκάδας), Μενετών (Καρπάθου), Γαυρίου (Άνδρου), Αργιθέας (Μουζακίου Καρδίτσας), Μαθρακίου, Σταυρού (Ιθάκης), Αγιάς (Πάργας) και Λιχάδας (Ιστιαίας) και των Κέντρων Υγείας (ΚΥ) Ίου, Πάτμου, Αρκιών και Άντισσας (Λέσβου).
in.gr
- Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται με φόντο τη δεύτερη κούπα της χρονιάς
- Λήμνος: Ήχησε το 112 λόγω κακοκαιρίας – Χείμαρροι και ορμητικά ρέματα
- Πέλικανς – Μπακς 119-138: Πέρασαν από τη Νέα Ορλεάνη και συνεχίζουν το σερί (vids)
- Ακίνητα: Έξι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα μπόνους δόμησης – Πότε εκδικάζονται
- Ιδού η απορία: Κάνουμε stretching πριν ή μετά την άσκηση;
- «Η Παρί Σεν Ζερμέν κάνει επαφές για τον Χάαλαντ»
- Καθαρά Δευτέρα: Σε εξέλιξη η έξοδος του τριημέρου – Τα μέτρα της Τροχαίας
- Στο φαρμακείο της γειτονιάς αναζητούν όλα τα ακριβά φάρμακα οι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442